National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Το ΕΚΤ Εθνικό Σημείο Επαφής
για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας της ΕΕ

Σειρά εκδηλώσεων για την παρουσίαση του νέου προγράμματος στην επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας

14-12-2006

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) ορίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕE. Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του σε θέματα επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφόρησης αλλά και τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά έργα και δίκτυα, το ΕΚΤ θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά την ελληνική επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας στη συμμετοχή της στο κύριο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που χρηματοδοτεί την έρευνα και την τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, τo ΕΚΤ λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το Ειδικό Πρόγραμμα "Ιδέες" που αφορά την έρευνα αιχμής, το Ειδικό Πρόγραμμα "Συνεργασία" (θεματικές περιοχές: Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες) και το Ειδικό Πρόγραμμα "Ικανότητες" (θεματικές περιοχές: Ερευνητικές Υποδομές, Περιφέρειες της Γνώσης, Ερευνητικό Δυναμικό, Συνεκτική ανάπτυξη των πολιτικών έρευνας).

Αποσκοπώντας στην έγκαιρη πληροφόρηση για τις πρώτες προκηρύξεις του 7ου ΠΠ που αναμένονται στις 22 Δεκεμβρίου 2006, το ΕΚΤ διοργανώνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων: α) 18 Δεκεμβρίου 2006, Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών): εκδήλωση για τα προγράμματα "Περιφέρειες της Γνώσης" και "Ερευνητικό Δυναμικό" (σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών), β) 19 Δεκεμβρίου 2006, Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών): εκδήλωση για τα προγράμματα "Περιφέρειες της Γνώσης" και "Ερευνητικό Δυναμικό", γ) 18 Ιανουαρίου 2007, Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών): εκδήλωση για το Ειδικό Πρόγραμμα "Ιδέες", με τη συμμετοχή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας καθ. Φώτη Καφάτου, δ) 19 Ιανουαρίου 2007, Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών): εκδήλωση για το πρόγραμμα "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών" και την πλατφόρμα Αρτεμις (JTI Artemis).

Το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, με συνολικό προϋπολογισμό 53,2 δισ. ευρώ, αποτελεί το κύριο μέσο χρηματοδότησης με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει δράσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε όλους σχεδόν τους επιστημονικούς τομείς για την περίοδο 2007-2013.

Το ΕΚΤ διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τα ΠΠ και άλλα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας. Απευθύνεται, δε, στο σύνολο της ελληνικής επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας, σε πανεπιστήμια, ερευνητικά και τεχνολογικά κέντρα, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι σχετικές υπηρεσίες, που παρέχονται δωρεάν, περιλαμβάνουν τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προετοιμασία των προτάσεων και τον έλεγχο των οικονομικών και τεχνικών στοιχείων, καθώς και την εξεύρεση συνεργατών από όλη την Ευρώπη. Για την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων λειτουργεί ειδικός δικτυακός τόπος, εκδίδεται Οδηγός συμμετοχής και αποστέλλονται τακτικά ενημερωτικά δελτία. Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ υποστηρίζει επίσης τον ελληνικό κόμβο της CORDIS, της κοινοτικής υπηρεσίας πληροφόρησης για θέματα έρευνας και καινοτομίας (cordis.europa.eu/greece).

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (www.ekt.gr/fp7), καθώς και από το σχετικό Γραφείο Υποστήριξης (κα Γ. Μαζιώτη, τηλ.: 210 7273925, E-mail: gmazio@ekt.gr).


 

 

 
7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (ΕΚΤ)
7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (CORDIS) 
7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (EUROPA)
7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (ΓΓΕΤ)

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:23/05/2007