National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Παρουσίαση του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο στο Ηράκλειο Κρήτης

Ημερίδα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για το νέο πρόγραμμα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης της ΕΕ

01-12-2006

Ημερίδα για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις 5 Δεκεμβρίου 2006 στο Ηράκλειο Κρήτης (Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασιλικά Βουτών)

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ (www.ekt.gr/fp7), είναι η έγκαιρη πληροφόρηση της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, πριν τις πρώτες προκηρύξεις του 7ο ΠΠ που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2006. Το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο αποτελεί το κύριο μέσο χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δράσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε όλους σχεδόν τους επιστημονικούς τομείς για την περίοδο 2007-2013. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 53,2 δισ. ευρώ.

Kύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Δρ Χρήστος Βασιλάκος, εκπρόσωπος της Μόνιμης Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, ο οποίος θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του 7ου ΠΠ, τα μέσα υλοποίησης και τους κανόνες συμμετοχής. Επιπλέον, θα παρουσιάσει το Ειδικό Πρόγραμμα "Συνεργασία", που δίνει τη δυνατότητα σε πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διακρατικές ερευνητικές συνεργασίες, τεχνολογικές πλατφόρμες, από κοινού τεχνολογικές πρωτοβουλίες, δράσεις για το συντονισμό μη κοινοτικών ερευνητικών προγραμμάτων και πρωτοβουλίες διεθνούς ερευνητικής συνεργασίας.

Εκπρόσωπος του ΕΚΤ θα παρουσιάσει τα Ειδικά Προγράμματα "Ιδέες" και "Ικανότητες" (προγράμματα: Ερευνητικές Υποδομές, Περιφέρειες της Γνώσης, Ερευνητικό Δυναμικό, Συνεκτική ανάπτυξη των πολιτικών έρευνας και καινοτομίας, Έρευνα για την υποστήριξη ΜΜΕ), καθώς και καλές πρακτικές για την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων που απορρέουν από την εμπειρία και την τεχνογνωσία των προηγούμενων ΠΠ.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ, και ειδικότερα για το Ειδικό Πρόγραμμα "Ιδέες" που αφορά την έρευνα αιχμής, το Ειδικό Πρόγραμμα "Συνεργασία" (θεματικές περιοχές: Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες) και το Ειδικό Πρόγραμμα "Ικανότητες" (θεματικές περιοχές: Ερευνητικές Υποδομές, Περιφέρειες της Γνώσης, Ερευνητικό Δυναμικό, Συνεκτική ανάπτυξη των πολιτικών έρευνας).

Οι σχετικές υπηρεσίες, που παρέχονται δωρεάν, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προετοιμασία της πρότασης και τον έλεγχο των οικονομικών και τεχνικών στοιχείων, και την εξεύρεση συνεργατών από όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την ημερίδα είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το 7ο ΠΠ (www.ekt.gr/fp7). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες για την ημερίδα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)
Εθνικό Σημείο Επαφής για τα ευρωπαϊκά Προγράμματα Πλαίσιο Έρευνας
κα Μαρία Κουτροκόη
Τηλ.: 210 7273917
Fax: 210 7246824
Ε-mail: mkoutr@ekt.gr
http://www.ekt.gr

Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστημίου Κρήτης
κα Βιβή Βουλγαράκη
Τηλ.: 2810 393172
Fax: 2810 393130
E-mail: vivian@elke.uoc.gr
http://www.elke.uoc.gr/



 

 

 
Εκδήλωση
Πανεπιστήμιο Κρήτης (Επιτροπή Ερευνών)
7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (ΕΚΤ)
7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (CORDIS) 
7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (EUROPA)
7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (ΓΓΕΤ)

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:04/12/2006