National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Εκδηλώσεις ΕΚΤ - Ελλάδα 07/03/2008
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Πρόσκληση

Παρουσίαση του συστήματος Διατήρησης Ψηφιακού Περιεχομένου LOCKSS (Lots of Copies Keep Stuff Safe)

Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Μικρό Αμφιθέατρο)

07/03/2008 (10 π.μ.)


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του συστήματος για τη μακροχρόνια Διατήρηση Ψηφιακού Περιεχομένου LOCKSS (Lots Of Copies Keep Stuff Safe, http://www.lockss.org) με ομιλητή τον Dr David Rosenthal (Stanford University Library). Ο Dr David Rosenthal είναι Chief Scientist του έργου LOCKSS, με σημαντική αναγνώριση για την προηγμένη εργασία του στην ανάπτυξη του συστήματος X Windows και επαγγελματική εμπειρία σε εταιρείες όπως η Sun Microsystems (Distinguished Engineer) και η NVIDIA (Chief Scientist).

Η μακροχρόνια διατήρηση ψηφιακού περιεχομένου αποτελεί προτεραιότητα, καθώς συνεχώς αυξανόμενος όγκος επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου διατίθεται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου. Το σύστημα ανοικτού κώδικα LOCKSS αποσκοπεί στην μακροχρόνια διατήρηση αυτού του επιστημονικού  ψηφιακού περιεχομένου, όπως διατίθεται με τη μορφή ηλεκτρονικών περιοδικών, βιβλίων, ιστολογίων, δικτυακών τόπων, αρχειακού υλικού, κ.ά. Η κατανεμημένη peer to peer τεχνολογία που ενσωματώνει έχει βραβευτεί από την Association for Computing Machinery (ACM).

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του συστήματος LOCKSS θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τη διερεύνηση των αναγκών μακροχρόνιας διατήρησης του ελληνικού ψηφιακού περιεχομένου. Η παρουσίαση και η συζήτηση θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.


Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

 

 

 

Πρόγραμμα

Επικοινωνία
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:11/03/2008