National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  SMEs go Lifesciences
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news
Virtual Matchmaking από το δίκτυο "SMEs go LifeSciences" για τη νέα πρόσκληση του 6ου ΠΠ


Μια εικονική εκδήλωση για την ανεύρεση εταίρων διοργάνωσε το δίκτυο "SMEs go LifeSciences", από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2005, εν όψει της αναμενόμενης 4ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της Θεματικής Προτεραιότητας "Βιολογικές επιστήμες, γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας" του 6ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας της ΕΕ. 

Πρόκειται για την τελευταία πρόσκληση στη συγκεκριμένη Προτεραιότητα, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 539 εκατ. ευρώ και αναμενόμενη καταληκτική ημερομηνία το Νοέμβριο του 2005. 

Βασικός στόχος του δικτύου "SMEs go LifeSciences" είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ερευνητικά έργα στους τομείς της υγείας και της βιοτεχνολογίας, και κυρίως στα νέα μέσα υλοποίησης του 6ου ΠΠ. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι 28 εταίροι του έργου "SMEs go LifeSciences" διοργάνωσαν το "Virtual Matchmaking Event", δίνοντας σε ερευνητές και ΜΜΕ, που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα τη δυνατότητα να ανταλλάξουν στοιχεία και να διερευνήσουν την πιθανότητα της από κοινού προετοιμασίας και υποβολής πρότασης. 

Το δίκτυο συγκέντρωσε περισσότερες από 650 επιλεγμένες προσφορές / ζητήσεις εταίρων από 25 χώρες, με προφίλ ερευνητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα στοιχεία αυτά ταξινομήθηκαν με βάση τα ερευνητικά πεδία της 4ης πρόσκλησης. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αναζητήσεις με λέξεις - κλειδιά και να ενημερωθούν για ερευνητικούς φορείς με κοινά επιστημονικά ενδιαφέροντα από όλη την Ευρώπη.

 

 

 
SMEs go LifeSciences
.
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:04/07/2005