National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα για την Αγορά των Πολυμέσων  

08-12-1999

Tο Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) - εθνικός οργανισμός παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας - ως ο Ελληνικός Κόμβος του Δικτύου MIDAS-NET (Multimedia Information Demonstration And Support Network), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: "Η Αγορά των Πολυμέσων: η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή διάσταση, προβλήματα και προοπτικές". Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 1999 (16:00 - 21:30) στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας"), Λ. Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα.

Η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, στον αιώνα που έρχεται, θα βασιστεί αφ'ενός στη ραγδαία εξέλιξη των Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Πολυμέσων και αφ΄ετέρου στο περιεχόμενο των πληροφοριών που διακινούνται μέσω αυτών των τεχνολογιών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης της αγοράς των Πολυμέσων σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο, καθώς και η παρουσίαση των τάσεων, προοπτικών και προβλημάτων αυτής της αναδυόμενης και πολλά υποσχόμενης αγοράς.

Την Ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος θα παρουσιάσει ο κ. Yvo Volman, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης "Κοινωνία των Πληροφοριών" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ε.Ε. έχει στηρίξει την Αγορά και την ανάπτυξη Περιεχομένου σε Πολυμέσα με τις δράσεις του Προγράμματος INFO2000 (1996-1999). O κ. Volman θα παρουσιάσει επίσης το διάδοχο Πρόγραμμα (INFO2000, follow on Programme), μέσω του οποίου η Ε.Ε., θα συνεχίσει να υποστηρίζει την υλοποίηση μελλοντικών δράσεων για τα Πολυμέσα.

Στην Εκδήλωση θα συμμετέχουν με εισηγήσεις, εκπρόσωποι Φορέων, Εκδοτικών Οργανισμών και Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Τομέα των Πολυμέσων: ΕΠΥ (κ. Σπ. Μπακογιάνης, κα Μ. Καραβελάκη), ΣΕΠΕ (κ. Φ. Ζαϊμης), Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου (Καθ. Γ. Καραγιάννης), Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (κ. Θ. Χατζηλάκος), Ιδρυμα Μελετών Λαμπράκη (κ. Ν. Καστής), Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη (κ. Α. Μαχαίρας), και οι Καθηγητές κ. Θ. Καλαμπούκης και κ. Γ. Πολύζος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος κ. Γ. Ριζόπουλος.

Στην ημερίδα θα υπάρχει διερμηνεία και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διοργάνωση
Eθνικό Kέντρο Tεκμηρίωσης Ελληνικός
Κόμβος Δικτύου MIDAS-NET (Multimedia Information Demonstration And Support Network):
EΚΤ, ΕΒΕΑ, ΕΤΑΤ Α.Ε., ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ

Πληροφορίες
EKT
κα. Μ. Κουτροκόη,
τηλ: 01 7273917
e-mail: midas@ekt.gr

 

 
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001