National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Διημερίδα για Τεχνολογίες της Κοινωνίας των Πληροφοριών, με έμφαση στους τομείς: Πολιτιστική Κληρονομιά, Τουρισμός και Μεταφορές

25 & 26 Οκτωβρίου 1999,   Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα, Ελλάδα  

23-10-1999

Tο Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) - εθνικός οργανισμός παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας - σας προσκαλεί στη Διημερίδα που διοργανώνει και είναι αφιερωμένη:

  1. Στις πρόσφατες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του Προγράμματος IST (Information Society Technologies) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και
  2. Στην παρουσίαση Καινοτόμων εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεματικής στους τομείς της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Στην Εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κ. Α. Τσαυτάρης, Γενικός Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας και η κ. Σ. Μενδώνη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Την πρώτη ημέρα της Διημερίδας (Δευτέρα, 25/10/99) οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τον κ. Φ. Καραμήτσο, εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης "Κοινωνία των Πληροφοριών" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τις πρόσφατες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του Προγράμματος IST. Θα ακολουθήσει Συνάντηση Εργασίας για τις διαδικασίες αξιολόγησης των προτάσεων με τη συμμετοχή των εθνικών εκπροσώπων του Προγράμματος και Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων.

Την Τρίτη, 26/10/99, θα παρουσιαστούν τεχνολογίες και προτάσεις έργων τόσο από Ελληνικούς φορείς/εταιρείες όσο και από φορείς/εταιρείες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Τουρισμού και των Μεταφορών. Από τον Ελληνικό χώρο συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς/εταιρείες: ΓΓΕΤ, Υπουργείο Πολιτισμού, ΟΣΕ, Υπουργείο Μεταφορών, ΕΑΝΤ Α.Ε., Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Πάτρας, ΙΕΛ, ΙΤΕ, ΤΕΙ Ηρακλείου, ΑΘΗΝΑ 2004, TRUTH Α.Ε., MLS-Laserlock Int., ITS S.A., ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Α.Ε., TRADEMCO Ltd, DATALEX Α.Ε., ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΠΕ., Netpoint, ΕΙΚΩΝ Press. Ευρωπαϊκές συμμετοχές: Πανεπιστήμιο του Alicante (Ισπανία), ICCD (Ministero per I Beni e le Attivita Culturali -Ιταλία), ICEP (Investimentos, Comercio e Turismo de Portugal), MOSAIQUE (Γαλλία), Teleways A.G. (Ελβετία), Jordan Valley College (Ισραήλ), Shiron Satellite Communications (Ισραήλ).

Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση Ελληνικών και Ευρωπαϊκών φορέων/εταιρειών που συμμετέχουν στην Εκδήλωση και με παρουσιάσεις. Επίσης θα συμμετέχει με ειδικό εκθετήριο η υπηρεσία CORDIS (Community Research and Development Information Service) της Ευρωπαϊής Επιτροπής.

Στόχος της Διημερίδας - στην οποία υπάρχει μεγάλη εθνική και διεθνής συμμετοχή - είναι να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και προώθηση Συνεργασιών και Τεχνολογιών και να συνεισφέρει στην επιτυχημένη συμμετοχή των Ελληνικών φορέων στο Πρόγραμμα IST (Information Society Technologies) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πληροφορίες
EKT
κα. Μ. Κουτροκόη, τηλ: 01 τηλ.:7273917/918
fax: 01 7246 824
e-mail: mkoutr@ekt.gr
URL:http://www.ekt.gr/
κα. Α. Καραχάλιου
τηλ: 01 7273921
fax: 01 7246 824
e-mail: akarah@ekt.gr
URL:http://www.ekt.gr/

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας θα λειτουργεί Γραφείο Τύπου.

 
Περισσότερα για την εκδήλωση  
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001