National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

"Διημερίδα για Τεχνολογίες στην Κοινωνία των Πληροφοριών, με έμφαση στους τομείς της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Τουρισμού και των Μεταφορών"  

15-09-1999

Tο Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) - εθνικός οργανισμός παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας - διοργανώνει Διημερίδα για Τεχνολογίες στην Κοινωνία των Πληροφοριών, με έμφαση στους τομείς: Πολιτιστική Κληρονομιά, Τουρισμός και Μεταφορές. Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στις 25 και 26 Οκτωβρίου 1999.

Στόχος της Διημερίδας - στην οποία υπάρχει Διεθνής Συμμετοχή - είναι να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και προώθηση Συνεργασιών ή/και Τεχνολογιών και να συνεισφέρει στην επιτυχημένη συμμετοχή των Ελληνικών φορέων στο Πρόγραμμα IST (Information Society Technologies) της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την πρώτη ημέρα της Διημερίδας (25/10/99) οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες αξιολόγησης και για τις πρόσφατες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος IST. Θα υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εθνικούς εκπροσώπους του Προγράμματος.

Τη δεύτερη ημέρα της Διημερίδας (26/10/99) θα παρουσιαστούν Καινοτόμες Τεχνολογίες απο Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς φορείς/εταιρείες στους τομείς: Πολιτιστική Κληρονομιά, Τουρισμός και Μεταφορές, με στόχο την προώθηση τους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Επίσης θα παρουσιαστούν προτάσεις έργων με σκοπό την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών στο πλαίσιο του Προγράμματος ΙST.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, θα λειτουργεί Έκθεση Καινοτόμων Τεχνολογιών στους προαναφερόμενους τομείς.

Οι εταιρείες/φορείς που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν συναφείς με το θέμα της Διημερίδας τεχνολογίες/προτάσεις, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 1999. Υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
κα. Α. Καραχάλιου
τηλ: 01 7273921
fax: 01 7246 824 
e-mail: mkoutr@ekt.gr
κα. Μ. Κουτροκόη
τηλ: 01 7273917
fax: 01 7246 824
e-mail: akarah@ekt.gr
 
Περισσότερα για την εκδήλωση  
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001