National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την ανάπτυξη και επίδειξη πολύγλωσσων δικτυωμένων υπηρεσιών και πόρων

12-07-1999

Στο πλαίσιο του Προγράμματος MLIS ( Πρόγραμμα για την Πολύγλωσση Κοινωνία των Πληροφοριών της Γ.Δ. XIII της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ανακοινώθηκε Πρόσκληση υποβολής προτάσεων με θέμα:

« Ανάπτυξη και επίδειξη πολύγλωσσων δικτυωμένων υπηρεσιών και πόρων»

Για να καταστεί δυνατή η γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης στην εποχή των πληροφοριών, πρέπει να διασφαλιστεί μια ισορροπία μεταξύ των κύριων γλωσσών και των γλωσσών που χρησιμοποιούνται από μικρότερες εθνικές ή περιφερειακές κοινότητες. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν προτάσεις για έργα στις παρακάτω ενότητες:

  • Παροχή πολύγλωσσων γλωσσικών πόρων μέσω παγκόσμιων δικτύων
  • Ανάπτυξη πολύγλωσσων δικτυωμένων υπηρεσιών

Οι προτάσεις που αφορούν την ενότητα για την παροχή πολύγλωσσων γλωσσικών πόρων μέσω παγκόσμιων δικτύων, πρέπει να έχουν στόχο την ανάπτυξη, την επίδειξη και την αξιολόγηση καινοτόμων μοντέλων, μεθόδων και διεργασιών για πλήρως ψηφιοποιημένη και μέσω δικτύων μεταγλώττιση. Τα έργα πρέπει να καλύπτουν το μεγαλύτερο δυνατό εύρος γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Οι προτάσεις που αφορούν την ενότητα για την ανάπτυξη πολύγλωσσων δικτυωμένων υπηρεσιών πρέπει να εστιάζονται σε βασισμένες σε δίκτυα σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών. Θα προτιμηθούν οι προτάσεις που προέρχονται από εταιρείες με αποδεδειγμένη εμπειρία σε πολύγλωσσες επιχειρηματικές πρακτικές.

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν απο ομάδα εταίρων στους οποίους πρέπει να περιλαμβάνονται τουλάχιστον δυο ανεξάρτητοι οργανισμοί, εκ των οποίων ο ένας πρέπει να έχει την έδρα του σε ένα κράτος -μέλος της Ε.Ε., ενω τουλάχιστον άλλος ένας, να έχει την έδρα του σε ένα διαφορετικό κράτος εντός του ΕΟΧ. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός που διατίθεται για την πρόσκληση ανέρχεται σε 3 εκ. Ευρώ. Η συμβολή της Κοινότητας θα ποικίλει ανάλογα με το εύρος και το μέγεθος του έργου και δεν θα υπερβαίνει το 50% του συνολικού κόστους.

Δεδομένου οτι η παρούσα πρόσκληση:

  1. Στοχεύει στη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ των κύριων Ευρωπαϊκών γλωσσών και των μικρότερων εθνικών, όπως η Ελληνική, και λαμβάνοντας υπόψη ότι
  2. Ενθαρρύνει ιδιαίτερα τη συμμετοχή μικρών επιχειρήσεων καθώς και οργανισμών που έχουν την έδρα τους σε λιγότερο ευνοημένες περιφέρειες,

προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία στις Ελληνικές επιχειρήσεις για αξιόλογη συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι: 6 Σεπτεμβρίου 1999

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι ο Εθνικός Κόμβος του Προγράμματος MLIS και παρέχει στους ενδιαφερόμενους ενημέρωση και υποστήριξη για την υποβολή των προτάσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Πληροφορίες
Ελληνικός Κόμβος MLIS/ Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Μ. Κουτροκόη ή Γ. Κατωπόδης
τηλ: 7273 917/918
fax: 7246 824
e-mail: midas@ekt.gr  
 
MLIS
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001