National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

MariMatch 2014: Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2014 
 

06/05/2014

Διεθνές Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων στον τομέα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, του Μηχανικού Εξοπλισμού και της Θαλάσσιας Τεχνολογίας διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) στις 4 και 5 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα (Metropolitan Expo Εκθεσιακό Κέντρο, δίπλα στο Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"). Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, την ΕΒΕΤΑΜ και την ομάδα "Maritime Industries & Services" του Εnterprise Europe Network, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2014.  

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, clusters και ερευνητικούς φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των ναυτιλιακών και αναζητούν συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο και αποτελεί προστιθέμενη αξία στη συμμετοχή των φορέων στην έκθεση Ποσειδώνια 2014 (2-6 Ιουνίου). Μέσω στοχευμένων διμερών συναντήσεων διάρκειας 30 λεπτών, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν δυνητικούς συνεργάτες στο εξωτερικό, νέους πελάτες/προμηθευτές και νέες τεχνολογίες. Η εκδήλωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία και για επιχειρήσεις από το εξωτερικό, που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.  

Οι τομείς που καλύπτει το Forum είναι: Ναυπηγική, Τεχνολογίες και εξοπλισμός ναυπηγείων, Συστήματα πρόωσης και ελιγμού, Ηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα επικοινωνίας & πλοήγησης, Μηχανικά και βοηθητικά συστήματα, Ασφάλεια καταστρώματος και ειδικός εξοπλισμός, Τεχνολογίες λιμανιών & συστήματα διακίνησης φορτίου, Ναυτιλιακές υπηρεσίες και Θαλάσσια έρευνα, ανάπτυξη & καινοτομία.  

Για περισσότερα από 40 χρόνια η Διεθνής Έκθεση Ποσειδώνια είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα των ναυτιλιακών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 συμμετείχαν στην έκθεση περισσότεροι από 1.870 εκθέτες, οι οποίοι προσέλκυσαν περισσότερους από 18.500 αγοραστές από 92 χώρες.  

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης (http://www.b2match.eu/marimatch2014) (αναφέροντας ως Γραφείο Υποστήριξης του GR - National Documentation Centre) και να υποβάλλουν το προφίλ τους έως τις 28 Μαΐου 2014. Η διαδικασία της επιλογής θα ολοκληρωθεί από 22 έως 29 Μαΐου και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το προσωπικό τους πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων.  

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Χριστίνα Πασκουάλ & Χριστιάνα Σιαμπέκου, τηλ.: 210 7273920 / 54, e-mail: marimatch2014-posidonia@ekt.gr).  

Το Enterprise Europe Network-Hellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων  

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.  

Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).    

Διευθύνσεις στο Διαδίκτυο  

MariMatch 2014
http://www.b2match.eu/marimatch2014  

Enterprise Europe Network-Hellas
http://www.enterprise-hellas.gr   

Ποσειδώνια 2014
http://www.posidonia-events.com/        

Επικοινωνία για δημοσιογράφους
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Μαργαρίτης Προέδρου, τηλ.: 210 7273966
e-mail: mproed@ekt.gr
http://www.ekt.gr   
http://web.ekt.gr    

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης: πρόσβαση στη γνώση  

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) αποτελεί επιστημονική εγκατάσταση εθνικής χρήσης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ως υποδομή εθνικής εμβέλειας, το ΕΚΤ έχει θεσμικό ρόλο τη συλλογή, οργάνωση και διάχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφορίας, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα, παρέχει πληροφόρηση για θέματα έρευνας και καινοτομίας, και υποστηρίζει τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.   

Με διαρκή παρουσία στην ελληνική επιστημονική κοινότητα από το 1980, το ΕΚΤ αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, σε συνδυασμό με σύγχρονες επιχειρησιακές μεθόδους, ώστε να αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις, προσανατολισμένες στην ενίσχυση της ανοικτής πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού. Για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς παραγωγής έγκριτου περιεχομένου, όπως βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, ερευνητικά κέντρα.  

Περισσότερες από 6.000.000 ψηφιακές σελίδες ηλεκτρονικών αποθετηρίων, επιστημονικών περιοδικών και ψηφιακών βιβλιοθηκών διατίθενται ήδη από τον δικτυακό τόπο του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος Έρευνας και Τεχνολογίας (www.epset.gr), που είναι το κύριο αναπτυξιακό έργο του ΕΚΤ. 

 

 
 
MariMatch 2014
Enterprise Europe Network-Hellas
Ποσειδώνια 2014
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+