National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

1.300 διμερείς συναντήσεις για επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ελλάδα   
Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση B2B Networking Event που διοργάνωσε το Enterprise Europe Network - Hellas

19/03/2013

Mε μεγάλη συμμετοχή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B Networking Event) που διοργάνωσε την Τετάρτη 12 Μαρτίου στην Αθήνα (εγκαταστάσεις ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος") το Enterprise Europe Network - Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διημερίδας "Αναπτυξιακή Στρατηγική Ευρώπη 2020: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα". Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, είχε ενεργό ρόλο στην εκδήλωση, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών, ώστε να πραγματοποιήσουν διεθνείς επιχειρηματικές και ερευνητικές συνεργασίες.

Η συμμετοχή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς περισσότερες από 300 ελληνικές και 110 ξένες επιχειρήσεις από 25 χώρες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.300 διμερείς συναντήσεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κοινό έδαφος για εμπορικές, τεχνολογικές ή ερευνητικές συνεργασίες, να προσεγγίσουν νέους πελάτες/προμηθευτές, αλλά και να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα.

Οι επιχειρήσεις προέρχονταν από τους τομείς των τροφίμων (22%), των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (22%), της ενέργειας (18%), των υλικών και βασικών τεχνολογιών γενικής εφαρμογής (17%), της φαρμακευτικής βιομηχανίας & επιστημών υγείας (11%) και του τουρισμού (10%). Οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Κύπρος, ακολουθούμενες από την Αυστρία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ήταν αμείωτο, καθώς οι συναντήσεις διήρκεσαν από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, σε μια κατάμεστη αίθουσα με 90 τραπέζια επιχειρηματικών συναντήσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα Joanna Drake, Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης "Επιχειρήσεις και Βιομηχανία, ΜΜΕ & Επιχειρηματικότητα" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο ρόλος του Enterprise Europe Network - Hellas στην υποστήριξη των επιχειρήσεων

Σε μια εποχή όπου η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των επιχειρήσεων θεωρούνται κλειδιά για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού δικτύου ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο περιλαμβάνει 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική, ενώ υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Στην Ελλάδα το ομώνυμο δίκτυο (Enterprise Europe Network – Hellas) εκπροσωπείται από 12 φορείς κατανεμημένους σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας και διεθνούς συνεργασίας και διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων. Στην πενταετή του λειτουργία το ελληνικό δίκτυο έχει οργανώσει ή συμμετάσχει σε 350 αντίστοιχες εκδηλώσεις μεταφοράς τεχνολογίας και επιχειρηματικές αποστολές, βοηθώντας ελληνικές επιχειρήσεις να συνάψουν περισσότερες από 400 συμφωνίες επιχειρηματικής συνεργασίας διεθνώς. Παράλληλα παρείχε 13.000 συμβουλές για πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα, 22.500 εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και απάντησε σε περισσότερα από 45.000 ερωτήματα ευρωπαϊκού περιεχομένου.

Αναλυτικά, οι φορείς-μέλη του Enterprise Europe Network - Hellas είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Καβάλας, ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων ΑΕ (ΕΒΕΤΑΜ) και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας/ΑΝΚΟ ΑΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις τρέχουσες ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω του δικτυακού τόπου www.enterprise-hellas.gr ή να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Αργυρώ Καραχάλιου, τηλ.: 210 7273921, e-mail: akarah@ekt.gr, www.ekt.gr).

Επικοινωνία για δημοσιογράφους
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Μαργαρίτης Προέδρου, τηλ.: 210 7273966,
e-mail: mproed@ekt.gr http://www.ekt.gr

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα από την Εκδήλωση

 

 

 

 

 

 

 


 

 
 
Enterprise Europe Network - Hellas
B2B Networking Event
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+