National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Hμερίδα του ΕΚΤ για τη σημασία των δεικτών ερευνητικής δραστηριότητας στον σχεδιασμό πολιτικών για έρευνα και καινοτομία 
 

26/04/2012

Hμερίδα με τίτλο "Δείκτες ερευνητικής δραστηριότητας και σχεδιασμός πολιτικών για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία (ΕΤΑΚ)" διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), στις 2 Μαΐου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).  

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της σημασίας των δεικτών για την ερευνητική δραστηριότητα, ως απαραίτητου εργαλείου για την αποτύπωση του ερευνητικού περιβάλλοντος, την προβολή της επιστημονικής παραγωγής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τον σχεδιασμό πολιτικών για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία.  

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η πρόσφατη μελέτη του ΕΚΤ "Ελληνικές Επιστημονικές Δημοσιεύσεις 1996-2010: Βιβλιομετρική ανάλυση ελληνικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά"
(
http://www.ekt.gr/metrics/report02).  

Κύριοι ομιλητές της ημερίδας είναι οι: Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης (Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας), Καθηγητής Γιάννης Καλογήρου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΕΚΤ) και Δρ Εύη Σαχίνη (Προϊσταμένη Τμήματος Στρατηγικής και Ανάπτυξης ΕΚΤ).  

Θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι – Συζήτηση που στόχο έχει να αναδείξει τη χρησιμότητα των δεικτών ΕΤΑΚ στον σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών και επιχειρηματικών στρατηγικών. Στο Στρογγυλό Τραπέζι, που θα συντονίζει ο Καθηγητής Γιάννης Καλογήρου, συμμετέχουν:         Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής, Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), Ευαγγελία Σοφούλη, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), Μαρία Στουμπούδη, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ), Καθηγητής Νικόλαος Σταυρακάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), Καθηγητής Γιάννης Τσάκνης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ), Επικ. Καθηγητής Άγγελος Τσακανίκας, Yπεύθυνος Έρευνας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).  

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.ekt.gr/events/live.   

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, με δυνατότητα οnline εγγραφής, παρέχονται στην ιστοσελίδα:
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2012-05-02/.      

Επικοινωνία για δημοσιογράφους:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Μαργαρίτης Προέδρου 
Τηλ.: 210 7273966, Ε-mail: mproed@ekt.gr

 

 
Πρόγραμμα Εκδήλωσης 
Online Εγγραφή
Πρόγραμμα-Πρόσκληση σε μορφή pdf
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:26/04/2012