National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 
Βράβευση Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στο Greek ICT Forum

Τιμητική Διάκριση "Αριστείο Ψηφιακής Ελλάδας" για την καινοτομική δραστηριότητά του σε τεχνολογία και ψηφιακό περιεχόμενο 

09-10-2008

Με την Τιμητική Διάκριση "Αριστείο για την Ψηφιακή Ελλάδα" (Greek ICT Award) βραβεύθηκε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) για την καινοτομική δραστηριότητά του στους τομείς της τεχνολογίας και του ψηφιακού περιεχομένου. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του 10ου ετήσιου Συνεδρίου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Greek ICT Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2008. Τα βραβεία Greek ICT Awards απονέμονται με στόχο την επιβράβευση "ψηφιακών προσπαθειών" και την ανάδειξη προσώπων, επιχειρήσεων και φορέων που έχουν ξεχωρίσει, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Ευάγγελος Μπούμπουκας δήλωσε ότι η βράβευση αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση του έργου του ΕΚΤ που για περισσότερα από 25 χρόνια παρέχει υπηρεσίες επιστημονικής πληροφόρησης και πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο στο σύνολο της ελληνικής επιστημονικής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Βασικός θεματικός άξονας του φετινού Greek ICT Forum, που διοργανώθηκε υπό τη θεσμική αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, ήταν "Από τις Υποδομές στις Ψηφιακές Υπηρεσίες. Από το Γ’ ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ". Παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), και ειδκότερα οι εφαρμογές τους στη Δημόσια Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τις Επιχειρήσεις.

Το ΕΚΤ συμμετείχε στην ενότητα Infonation για τις ΤΠΕ στην Παιδεία, την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη. Η Δρ Εύη Σαχίνη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΚΤ, παρουσίασε το Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας και τις Δράσεις Ανοικτής Πρόσβασης σε επιστημονικό περιεχόμενο. Στόχος του οργανισμού είναι η ενίσχυση της εθνικής υποδομής έρευνας και η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ελεύθερης διάθεσης περιεχομένου επιστήμης και πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει υποδομές, στη βάση ανοικτού λογισμικού: το Αποθετήριο "Ήλιος" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Αποθετήρια στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Υγείας, καθώς και διεθνή επιστημονικά περιοδικά ανοικτής πρόσβασης. Στον δικτυακό τόπο www.openaccess.gr συγκεντρώνονται, για πρώτη φορά σε μια ενιαία πύλη, όλες οι πληροφορίες για την ανοικτή πρόσβαση, τις εθνικές και διεθνείς πολιτικές, νέα και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.


 

 

 
ICT Forum
openaccess.gr

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:10/10/2008