National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 
Ημερίδα "Προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες για τους πολίτες της Αθήνας"

Eκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για την ευρυζωνικότητα και τα δημόσια Wi-Fi HotSpots στην Αθήνα

19-02-2007

Ημερίδα με τίτλο "Προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες για τους πολίτες της Αθήνας" διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008, ώρα 09:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας"), Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες (μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, πανεπιστημιακούς, επαγγελματίες, στελέχη βιβλιοθηκών, κ.ά.) που επιθυμούν να ενημερωθούν για τα οφέλη της ευρυζωνικότητας. Θα παρουσιαστούν τα σημεία ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης που λειτουργούν στην Αθήνα (ΕΙΕ, Πλατεία Συντάγματος, Θησείο και Πλατεία Κοτζιά) και οι δυνατοτήτες που προσφέρει η ευρυζωνικότητα στην καθημερινή ζωή: στην επικοινωνία, την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την εργασία, την επιχειρηματικότητα, τη διακυβέρνηση, την ψυχαγωγία, την επιστημονική έρευνα.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών "ανοίγει" τις πόρτες του στο ευρύ κοινό και λειτουργεί, στον ισόγειο χώρο, ως τόπος συνάντησης και εργασίας για ερευνητές, επιστήμονες, φοιτητές και μαθητές, παρέχοντας δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο και προηγμένες υπηρεσίες πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο επιστήμης και τεχνολογίας. Για όλο το 2008, έτος εορτασμού των 50 χρόνων του ΕΙΕ, θα παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Σημειώνεται ότι το δημόσιο ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο (Wi-Fi HotSpot) του ΕΙΕ (www.broadbandcity.gr) λειτουργεί όλη την ημέρα και καλύπτει το ισόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκονται η Βιβλιοθήκη Επιστήμης & Τεχνολογίας "Κ.Θ. Δημαράς" και το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την εκδήλωση είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΚΤ (www.ekt.gr). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.  

Το έργο "Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Αττικής από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών" υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο της "Ψηφιακής Ελλάδας" (www.psifiakiellada.gr) και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο (Μέτρο 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας", Γ' ΚΠΣ 2000-2006).

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Μαργαρίτης Προέδρου
Tηλ
.: 210 7273966, fax: 210 7246824
E-mail: mproed@ekt.gr

 

 

 
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο ΕΙΕ
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Athenswifi: Δημόσιο Ασύρματο Δίκτυο στο κέντρο της Αθήνας
Ψηφιακή Ελλάδα      
Κοινωνία της Πληροφορίας

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:20/02/2008