National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 
Διημερίδα για την Επιχειρηματικότητα και τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)

Η 2η προκήρυξη του προγράμματος ICT του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την έρευνα της ΕΕ και οι επιχειρηματικές προκλήσεις στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών

08-06-2007

Η δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος ICT για Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που εντάσσεται στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, και οι επιχειρηματικές δυνατότητες και προκλήσεις στον τομέα των ΤΠΕ θα παρουσιαστούν στη διημερίδα "Επιχειρηματικότητα & ΤΠΕ" που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Ιουνίου 2007, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ, και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ), με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την πολιτική, ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα.

Την πρώτη μέρα της εκδήλωσης, ο Δρ Α. Λυμπέρης (Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία της Πληροφορίας και Μέσα Επικοινωνίας", Ευρωπαϊκή Επιτροπή) θα παρουσιάσει τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος ICT (το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 9.050 εκατ. ευρώ), με ιδιαίτερη έμφαση στα θεματικά πεδία που αφορούν τις μικρο/νανο-τεχνολογίες. Οι δυνατότητες συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ερευνητικά έργα, καθώς και οι υπηρεσίες και τα δίκτυα που υποστηρίζουν τους ελληνικούς φορείς που συμμετέχουν στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο θα παρουσιαστούν από εκπροσώπους του ΕΟΜΜΕΧ και του ΕΚΤ.

Τη δεύτερη ημέρα, ο Δρ Κώστας Ανδρόπουλος (Γενική Διεύθυνση "Επιχειρήσεις", Ευρωπαϊκή Επιτροπή) θα παρουσιάσει την ευρωπαϊκή πολιτική για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Η ελληνική πραγματικότητα στο χώρο των ΤΠΕ και οι πρωτοβουλίες για την επιχειρηματική ανάπτυξη θα παρουσιαστούν από εκπροσώπους της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και του e-business forum.

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις ελληνικών καλών πρακτικών, που αφορούν εταιρείες του τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, τεχνολογικά clusters και πλατφόρμες ΤΠΕ. Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για τη δυναμική των ΤΠΕ στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, τη μεταφορά νέων τεχνολογιών στην αγορά και την επιχειρηματική βιωσιμότητά τους, καθώς και άλλα θέματα σχετικού ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την εκδήλωση είναι διαθέσιμα στον ειδικό δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το 7ο ΠΠ (http://www.ekt.gr/fp7). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)
Μαρία Κουτροκόη, Δώρα Φαρμάκη
Τηλ.: 210 7273917, 210 7273954
Ε-mail: fp7@ekt.gr, dfarma@ekt.gr

 

 

 
Εκδηλώσεις ΕΚΤ
Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ)
Πρόγραμμα ICT (CORDIS)
Πρόγραμμα ICT (EKT)

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:13/06/2007