National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ημερίδα του ΕΚΤ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eContentplus

Παρουσίαση της 2ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων
και των δυνατοτήτων που προσφέρει στους ελληνικούς φορείς
για την αξιοποίηση και χρήση ψηφιακού περιεχομένου

24-07-2006

Ημερίδα για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος eContentplus και της 2ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2006 στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας). Η εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα eContentplus.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση των ελληνικών φορέων (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα, και ειδικότερα η 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου με προϋπολογισμό 27,3 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία τις 19 Οκτωβρίου 2006.

Kύριος ομιλητής της ημερίδας είναι ο κ. Σπύρος Πηλός, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γ.Δ. "Κοινωνία της Πληροφορίας και Μέσα Επικοινωνίας"), ο οποίος θα παρουσιάσει τους στόχους και τις δράσεις του eContentplus, τις θεματικές περιοχές και τα μέσα υλοποίησης της 2ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, καθώς και τα αποτελέσματα της 1ης πρόσκλησης.

Το πρόγραμμα eContentplus στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης, της χρηστικότητας και της αξιοποίησης του ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη. Αναμένεται να διευκολύνει τη δημιουργία και διάδοση πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για πρόσβαση και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών σε πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Έμφαση δίνεται σε χωρικά δεδομένα και σε εκπαιδευτικό, πολιτισμικό και επιστημονικό περιεχόμενο, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ φορέων ψηφιακού περιεχομένου.

Η 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα καλύψει τους τομείς (σε παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του προϋπολογισμού): Γεωγραφικά δεδομένα (30%), Εκπαιδευτικό περιεχόμενο (25%), Πολιτιστικό και επιστημονικό περιεχόμενο (40%), Ενίσχυση συνεργασίας μεταξύ φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ψηφιακού περιεχομένου (5%).

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την ημερίδα είναι διαθέσιμα στον ειδικό δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το eContentplus (http://www.ekt.gr/econtentplus). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα eContentplus
Μαρία Κουτροκόη
Τηλ.: 210 7273917
Fax: 210 7246824
e-mail: ist@ekt.gr

 

 

 
eContentplus (EUROPA)
eContent (EKT)
Pre-proposal Request for eContentplus (Ευρωπαϊκή Επιτροπή)

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:25/07/2006