National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ημερίδα του ΕΚΤ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα
"Νέες και αναδυόμενες επιστήμες και τεχνολογίες" (ΝΕST)

H νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων και οι προοπτικές του προγράμματος
στο μελλοντικό 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο

10-11-2005

Ημερίδα για το πρόγραμμα "Νέες και αναδυόμενες επιστήμες και τεχνολογίες" (NEST) του 6ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας της ΕΕ διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 22 Νοεμβρίου 2005 στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΤ ως Εθνικού Σημείου Επαφής για το 6ο ΠΠ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκαιρη πληροφόρηση των ελληνικών φορέων (ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων, επιχειρήσεων, φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για τη νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος ΝΕST (καταληκτική ημερομηνία: 15 Φεβρουαρίου 2006, προϋπολογισμός: 50 εκατ. ευρώ). Επίσης θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις σχετικά με τις αναδυόμενες επιστήμες και τεχνολογίες (frontier research) στο μελλοντικό 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Kύριος ομιλητής της ημερίδας είναι ο Δρ Carlos Saraiva - Martins, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Έρευνας), ο οποίος θα παρουσιάσει την τρέχουσα πρόσκληση και τις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης προτάσεων. Ειδικότερα θα παρουσιάσει τους ακόλουθους θεματικούς τομείς του προγράμματος: Πολιτισμική δυναμική (Cultural Dynamics), Μέτρηση του ανέφικτου (Measuring the Impossible), Κατανόηση της ανθρώπινης φύσης (What it means to be human), Συνθετική Βιολογία (Synthetic Biology), Αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας (Tackling Complexity in Science).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον εθνικό εκπρόσωπο του προγράμματος.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την ημερίδα είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΚΤ (http://www.ekt.gr). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)
Εθνικό Σημείο Επαφής για το 6o Πρόγραμμα Πλαίσιο
Μαρία Κουτροκόη
Τηλ.: 210 7273917
Fax: 210 7246824
e-mail: mkoutr@ekt.gr
http://www.ekt.gr

 

 

 
Νέες και αναδυόμενες επιστήμες και τεχνολογίες - NEST (ΕΚΤ) 
New and Emerging Science and Technology - NEST (CORDIS)

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:10/11/2005