National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Hμερίδες για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Βιολογικές επιστήμες, γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας"  

Παρουσίαση της 4ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 539 εκατ. ευρώ, και του νέου μέσου υλοποίησης SME-STREPs 

01-07-2005


Hμερίδες για το πρόγραμμα "Βιολογικές επιστήμες, γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας" του 6ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας της ΕΕ διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 7 Iουλίου 2005 στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας) και στις 8 Ιουλίου 2005 στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης). 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 6ο ΠΠ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Έρευνας). Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη συνδιοργανώνεται με την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.  

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η πληροφόρηση των ελληνικών φορέων (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για την 4η πρόσκληση υποβολής προτάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Ιουλίου, με καταληκτική ημερομηνία το Νοέμβριο του 2005 και με ενδεικτικό προϋπολογισμό 539 εκατ. ευρώ.  

Κύριος ομιλητής είναι η κα Χριστίνα Κυριακοπούλου, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Έρευνας), η οποία θα παρουσιάσει τους στρατηγικούς στόχους του προγράμματος "Βιολογικές επιστήμες, γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας" (Θεματική Προτεραιότητα 1 του 6ου ΠΠ) και την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων. Πρόκειται για την τελευταία πρόσκληση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η οποία θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση Ειδικά Στοχοθετημένων Ερευνητικών Έργων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SME-STREPs).  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο εθνικός εκπρόσωπος θα παρουσιάσει την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ εκπρόσωποι του ΕΚΤ θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικού Σημείου Επαφής και το ευρωπαϊκό δίκτυο υποστήριξης για την ανεύρεση συνεργατών "SMEs go Lifesciences". Επιπλέον, θα παρουσιαστούν παραδείγματα επιτυχούς συμμετοχής ελληνικών φορέων σε Ολοκληρωμένα Έργα και Δίκτυα Αριστείας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και το δελτίο συμμετοχής διατίθενται από το δικτυακό τόπο του ΕΚΤ (http://www.ekt.gr/). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες

Για την ημερίδα στην Αθήνα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 
Εθνικό Σημείο Επαφής για το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο
κα Αργυρώ Καραχάλιου 
Tηλ.: 210 7273921, 
Fax: 210 7246824, 
e-mail: akarah@ekt.gr   

Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας  
κα Σ. Κολυβά
Tηλ.: 210 7458102, 
Fax: 210 7714153, 
e-mail: skolyva@gsrt.gr

Για την ημερίδα στη Θεσσαλονίκη
Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ
κα Γ. Πετρίδου 
Tηλ.: 2310 998428, 
Fax: 2310 200392, 
e-mail: marketing@rc.auth.gr




 

 

 
Ημερίδα για το πρόγραμμα "Βιολογικές επιστήμες, γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας", Αθήνα, 07/07/2005
Ημερίδα για το πρόγραμμα "Βιολογικές επιστήμες, γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας", Θεσσαλονίκη, 08/07/2005
Βιολογικές επιστήμες, γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας - 6ο ΠΠ (ΕΚΤ)
Life Sciences, Genomics and Biotechnology for Health website - FP6 (CORDIS)
Life Sciences, Genomics and Biotechnology for Health website - FP6 (EUROPA)
SMEs go LifeSciences
Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ

Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:01/07/2005