National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ημερίδα του ΕΚΤ για το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eContentplus

Παρουσίαση της 1ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα eContentplus για την αξιοποίηση  και χρήση ευρωπαϊκού ψηφιακού περιεχομένου

01-07-2005


Ημερίδα για την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος eContentplus και της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 8 Ιουλίου 2005 στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας). Η εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα eContentplus. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση των ελληνικών φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο πρόγραμμα για την περίοδο 2005-2008, συνολικού προϋπολογισμού 149 εκατ. ευρώ. 

Kύριος ομιλητής της ημερίδας είναι η Yolanda Arevalo - Torres, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γ.Δ. "Κοινωνία της Πληροφορίας και Μέσα Επικοινωνίας", τομέας eContentplus), η οποία θα παρουσιάσει τους στόχους και τις δράσεις του eContentplus, καθώς και την πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων με αναμενόμενη καταληκτική ημερομηνία το Νοέμβριο του 2005. 

Το πρόγραμμα eContentplus στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης, της χρηστικότητας και της αξιοποίησης του ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη. Αναμένεται να διευκολύνει τη δημιουργία και διάδοση πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για πρόσβαση και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών σε πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Έμφαση δίνεται σε χωρικά δεδομένα και σε εκπαιδευτικό, πολιτισμικό και επιστημονικό περιεχόμενο, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ φορέων ψηφιακού περιεχομένου. 

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την ημερίδα είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΚΤ (http://www.ekt.gr). 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

Πληροφορίες 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) 
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα eContentplus 
Μαρία Κουτροκόη 
Τηλ.: 210 7273917, 
Fax: 210 7246824,
e-mail: mkoutr@ekt.gr


 

 
Ημερίδα παρουσίασης του νέου προγράμματος eContentplus 
eContentplus (EUROPA)
eContent (EKT)

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:01/07/2005