National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ημερίδα "Εθνικές και Ευρωπαϊκές Δράσεις για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Μουσεία, Αρχεία και Βιβλιοθήκες"

Εκδήλωση από το ΕΚΤ, το ΕΚΕΒΙ και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

19-05-2005


Ημερίδα με θέμα "Εθνικές και Ευρωπαϊκές Δράσεις για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Μουσεία, Αρχεία και Βιβλιοθήκες" διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας στις 26 Μαΐου 2005 στη Θεσσαλονίκη (Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo, Aίθουσα Ροΐδη). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (26-29 Μαΐου 2005).

Στόχος της ημερίδας είναι η πληροφόρηση των ελληνικών φορέων με ερευνητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κ.ά.), καθώς και μεμονωμένων ερευνητών και βιβλιοθηκονόμων, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης, συνεργασίας και δικτύωσης που προσφέρουν εθνικές και ευρωπαϊκές δράσεις.

Στην εκδήλωση εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης "Κοινωνία της Πληροφορίας και Μέσων" της ΕΕ θα παρουσιάσει την 5η πρόσκληση υποβολής προτάσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος "Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST) του 6ου Προγράμματος Πλαισίου, που αναφέρεται σε θέματα πρόσβασης και συντήρησης των πολιτιστικών και επιστημονικών πηγών (ημερομηνία προκήρυξης: 17 Μαΐου 2005, καταληκτική ημερομηνία: 21 Σεπτεμβρίου 2005). Επίσης, θα παρουσιαστούν οι δράσεις του ΕΚΤ, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το IST, για την υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Η ημερίδα περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις για έργα, δίκτυα και υπηρεσίες που αφορούν πολιτιστική κληρονομιά, αρχεία και βιβλιοθήκες, καθώς και για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων σε σχέση με βιβλιοθήκες και δανεισμό οπτικοακουστικού υλικού.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την ημερίδα είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΚΤ (http://www.ekt.gr). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης παρέχονται στο δικτυακό τόπο http://www.thessalonikibookfair.com.


Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)
Μαρία Κουτροκόη
Τηλ.: 210 7273917, Fax: 210 7246824
e-mail: ist@ekt.gr
http://www.ekt.gr

 

 
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου - Θεσσαλονίκη
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο - Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας, IST (EKT)
6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο - Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας, IST (CORDIS)
6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο - Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας, IST (EUROPA)

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:20/05/2005