National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Επιτυχημένη εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας του ΕΚΤ 
στη HELECO 2005 

Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και ερευνητικά ινστιτούτα προώθησαν καινοτόμες τεχνολογίες με στόχο την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών

03-03-2005


Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα του περιβάλλοντος και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διοργάνωσε με επιτυχία το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) κατά τη διάρκεια της HELECO 2005, από 3 έως 5 Φεβρουαρίου 2005 στο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στην Αθήνα. Το Forum, που εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως συντονιστή του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας (IRC Hellenic), πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης και συνεδρίου περιβαλλοντικών τεχνολογιών που διεξάγεται από το 1993 στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παραγωγικοί και ερευνητικοί φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία και Τουρκία. Στελέχη από τον ευρωπαϊκό κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του περιβάλλοντος πραγματοποίησαν προκαθορισμένες συναντήσεις στο περίπτερο του ΕΚΤ, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να πληροφορηθούν για τις νέες τάσεις και εξελίξεις του κλάδου (ανάπτυξη προϊόντων, κοινή έρευνα, βιομηχανική παραγωγή, συμφωνίες εκχώρησης αδειών χρήσης, κ.λπ.). Επίσης, τους δόθηκε η δυνατότητα να προωθήσουν τις τεχνολογίες τους, και να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας με άλλους φορείς. 

Οι εργασίες του Forum κάλυψαν, μεταξύ άλλων, τους τομείς της ενέργειας, της ατμοσφαιρικής και υδάτινης ρύπανσης, των στερεών αποβλήτων, του αστικού σχεδιασμού, του τουρισμού, της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.ά. Η ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι συμμετείχαν 131 δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από τις συμμετέχουσες χώρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 250 επιχειρηματικές συναντήσεις. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η δραστηριότητα των ελληνικών φορέων στην εκδήλωση, καθώς συμμετείχαν 56 επιχειρήσεις και ερευνητικά ινστιτούτα. 

Ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης Δρ Αντώνιος Γυπάκης, στέλεχος του ΕΚΤ και ενεργό μέλος της θεματικής ομάδας "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας" του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Πρόκειται για μια επιτυχημένη πρωτοβουλία, αφού τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα στη διάθεσή μας δείχνουν αρκετές από τις επιχειρηματικές συναντήσεις να καταλήγουν σε επιχειρηματικές συμφωνίες συνεργασίας". 

Εκτός όμως από την επιτυχία του Forum επιχειρηματικών συναντήσεων, θα πρέπει να επισημανθεί το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών της HELECO 2005 για τις υπηρεσίες πληροφόρησης και υποστήριξης που παρέχει το ΕΚΤ για τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, και ειδικότερα για το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα, επίσης, να ενημερωθούν στο περίπτερο του ΕΚΤ για τις υπηρεσίες επιστημονικής πληροφόρησης και τις δυνατότητες πρόσβασης στις πιο σημαντικές διεθνείς βάσεις δεδομένων που αφορούν το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Πληροφορίες 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
Δρ Αντώνιος Γυπάκης 
Τηλ.: 210 7273923
Fax: 210 7246824 
E-mail: agypa@ekt.gr

 

 
HELECO 2005
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
Φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:03/03/2005