National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Πανευρωπαϊκό Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στη CEBIT 2005

To ΕΚΤ συνδιοργανωτής της εκδήλωσης "IRC Future Match 2005" στο Aνόβερο Γερμανίας που αφορά μεταφορά τεχνολογίας στους τομείς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών

25-01-2005


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται από 10 έως 16 Μαρτίου 2005 στο Ανόβερο της Γερμανίας το διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων "IRC Future Match 2005". To Forum συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συντονιστή του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, σε συνεργασία με άλλα κέντρα του ευρωπαϊκού δικτύου των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας, στο πλαίσιο της CeBIT 2005, της μεγαλύτερης έκθεσης στον κόσμο για την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες (6.000 εκθέτες και περίπου 500.000 επισκέπτες το 2004).

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες από όλη την Ευρώπη για εμπορικές συμφωνίες, ανάπτυξη προϊόντων, κοινή έρευνα, βιομηχανική παραγωγή, συμφωνίες εκχώρησης αδειών χρήσης, κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά τεχνολογιών.

Από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2005 θα διοργανωθούν θεματικές εκδηλώσεις στoυς τομείς: Mobile Solutions, GRID, e-Health, Entertainment / broadcasting, IT Security, Integration of Energy Saving Systems, EU-research projects, R&D Results, Intellectual Property Rights, Patent Exploitation Agencies. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ως ομιλητές σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Η συμμετοχή στo Forum είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει απλώς να καλύψουν το εισιτήριο εισόδου στη CeBIT. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για όσους δεν μπορέσουν να παραβρεθούν στο Ανόβερο. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, πρέπει να καταχωρήσουν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2005 το προφίλ της εταιρείας τους και τις τεχνολογίες που αναζητούν ή προσφέρουν, στο δικτυακό τόπο: http://www.futurematch.cebit.de. Οι ζητήσεις και προσφορές τεχνολογιών θα δημοσιευθούν σε on-line κατάλογο για τον προγραμματισμό των επιχειρηματικών συναντήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων εκδηλώσεων "ΙRC Future Match". Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2004 συμμετείχαν 412 φορείς από 23 ευρωπαϊκές χώρες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 600 διμερείς συναντήσεις.

Το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας (http://www.hirc.gr) λειτουργεί από το 1995 ως κοινοπραξία, με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και εταίρους τον ΕΟΜΜΕΧ και τις εταιρείες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης ΕΒΕΤΑΜ, ΕΚΕΠΥ, ETAKEI, ETAT. Συνεργάζεται με τα Τεχνολογικά Πάρκα Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και με όλους τους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας. Στόχος του Κέντρου - που απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ερευνητικά και τεχνολογικά κέντρα και πανεπιστήμια - είναι η προώθηση καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνογνωσίας, καθώς και η αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων. Το Κέντρο συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
κ. Κωνσταντίνο Καραμάνη
τηλ.: 210 7273918
e-mail: karamanis@ekt.gr

http://www.ekt.gr

 

 
IRC Future Match
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
CEBIT

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:10/02/2005