National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ημερίδες για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα
"Πολίτες και διακυβέρνηση στην κοινωνία της γνώσης"
σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ανοιχτές προσκλήσεις και οδηγίες
για την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων

21-01-2005


Hμερίδες για το πρόγραμμα "Πολίτες και διακυβέρνηση στην κοινωνία της γνώσης" του 6ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας της ΕΕ διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 4 Φεβρουαρίου 2005, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Bασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, 10.00-14.30) και στις 9 Φεβρουαρίου 2005, στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Τελετών Φιλοσοφικής Σχολής).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΤ ως Εθνικού Σημείου Επαφής για το 6ο ΠΠ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία της Πληροφορίας"). Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη συνδιοργανώνεται με την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν οι εθνικοί εκπρόσωποι του προγράμματος, αποσκοπούν στην πληροφόρηση φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα "Πολίτες και διακυβέρνηση στην κοινωνία της γνώσης" (Citizens). Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθεί η ολοκληρωμένη έρευνα, η πολυεπιστημονική και διεπιστημονική συνεργασία και η κινητοποίηση της ευρωπαϊκής ερευνητικής κοινότητας στο χώρο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, και ειδικότερα στους τομείς: α) κοινωνία της γνώσης και κοινωνική συνοχή, β) ιθαγένεια, δημοκρατία και νέες μορφές διακυβέρνησης.

Στις εκδηλώσεις θα παρουσιαστεί η τρέχουσα 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων (καταληκτική ημερομηνία: 13 Aπριλίου 2005, προϋπολογισμός: 116 εκατ. ευρώ) και θα δοθούν οδηγίες για την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων. Θα παρουσιαστούν, επίσης, οι δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικού Σημείου Επαφής για το πρόγραμμα. εγκεκριμένα έργα ελληνικών φορέων στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση με τους ομιλητές.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για τις ημερίδες είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το πρόγραμμα "Πολίτες και διακυβέρνηση στην κοινωνία της γνώσης" (http://www.ekt.gr/ncpfp6/citizens/).

Πληροφορίες

Για την ημερίδα στην Αθήνα
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
κ. Henry Scott
τηλ.: 210 7273926
fax: 210 7246824
e-mail: hscott@ekt.gr

Για την ημερίδα στη Θεσσαλονίκη
Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ
κα Γ. Πετρίδου
τηλ.: 2310 998428
fax: 2310 200392
e-mail: marketing@rc.auth.gr

 

 
6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο - Πολίτες και διακυβέρνηση στην κοινωνία της γνώσης 
Citizens and governance in a knowledge-based society (CORDIS)
Citizens and governance in a knowledge-based society (EUROPA)
Επιτροπή Ερευνών - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας 

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:24/01/2005