National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ημερίδα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα
"Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie"
του 6ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας στα Ιωάννινα

Δυνατότητες συμμετοχής, ανοιχτές προσκλήσεις και οδηγίες
για την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων

21-01-2005


Hμερίδα για το οριζόντιο πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie" του 6ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας της ΕΕ διοργανώνεται από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2005, στα Ιωάννινα (Αμφιθέατρο Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου).

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΤ ως Εθνικού Σημείου Επαφής για το 6ο ΠΠ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Έρευνας).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση των ελληνικών φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), καθώς και μεμονωμένων ερευνητών, για τις δυνατότητες που προσφέρει το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο μέσω του οριζόντιου προγράμματος "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα", και, ειδικότερα, μέσω των διαφόρων Δράσεων (υποτροφιών) Marie Curie.

Οι παραπάνω Δράσεις αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας στηρίζοντας τόσο την ανοδική πορεία της ερευνητικής σταδιοδρομίας όσο και τη μεταφορά και μετάδοση επιστημονικής γνώσης, όχι μόνο μεταξύ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και παγκοσμίως.

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της ΕΕ Δρ Θ. Παπάζογλου θα παρουσιάσει το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Εργασίας και ο εθνικός εκπρόσωπος Καθ. Ι. Γεροθανάσης θα δώσει στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στις Δράσεις. Θα παρουσιαστούν, επίσης, οι ανοικτές προσκλήσεις του Προγράμματος, τα σημαντικά στοιχεία για τη διαμόρφωση και υποβολή επιτυχών προτάσεων, οι δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Δράσεις Marie Curie, προσωπικές εμπειρίες από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, και οι υπηρεσίες που προσφέρει το Εθνικό Δίκτυο Κέντρων Κινητικότητας σε μετακινούμενους ερευνητές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση με τους ομιλητές.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την ημερίδα είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie" (http://www.ekt.gr/ncpfp6/mobility).

Πληροφορίες
Γραμματεία Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
κ. Χρήστος Σαβρανίδης
τηλ.: 26510 97245, fax: 26510 97020
e-mail: rescomm@cc.uoi.gr

 

 
6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο - Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie
Marie Curie Actions - Human resources and mobility web site (CORDIS)
Marie Curie Actions - Human Resources and Mobility Activity web site (EUROPA)
The Researcher's Mobility Portal
The Researcher's Mobility Portal - Greece
Επιτροπή Ερευνών - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας 

 

 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:24/01/2005