National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ημερίδα για το οριζόντιο πρόγραμμα
"Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie"
του 6ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα

Ανοιχτές προσκλήσεις και οδηγίες για την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων

27-10-2004


Hμερίδα για το οριζόντιο πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie" του 6ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 4 Νοεμβρίου 2004, στη Θεσσαλονίκη (Αμφιθέατρο του ΕΚΕΤΑ, 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη, 09.30 - 14.30).

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΤ ως Εθνικού Σημείου Επαφής για το 6ο ΠΠ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Έρευνας).

Στόχος της ημερίδας είναι η πληροφόρηση φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), καθώς και μεμονωμένων ερευνητών για τις δυνατότητες που προσφέρει το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο μέσω του οριζόντιου προγράμματος "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα", και, ειδικότερα, μέσω των διαφόρων δράσεων (υποτροφιών) Marie Curie και της νέας πρωτοβουλίας "Ερευνητές στην Ευρώπη".

Οι παραπάνω δράσεις αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας στηρίζοντας τόσο την ανοδική πορεία της ερευνητικής σταδιοδρομίας όσο και τη μεταφορά και μετάδοση επιστημονικής γνώσης, όχι μόνο μεταξύ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και παγκοσμίως.

Στην ημερίδα, η κα Ε. Μανουσάκη, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα δώσει κατευθύνσεις για την υποβολή προτάσεων στις ανοιχτές προσκλήσεις του Προγράμματος, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό επιτυχίας των ελληνικών προτάσεων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Καθ. Β. Ρούσση, αρμόδιο έλληνα εμπειρογνώμονα για Δράσεις Marie Curie.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την ημερίδα είναι διαθέσιμα στον ειδικό δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie" (http://www.ekt.gr/ncpfp6/mobility).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερίδα έχει συνδυαστεί με την εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Κέντρων Κινητικότητας Ερευνητών (http://www.eracareers.gr) η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2004 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Πληροφορίες:

Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ
κ. Δημήτρης Κατσούρας
τηλ.: 2310 994013
fax:2310 994006
e-mail: publicity@rc.auth.gr

ΕΚΕΤΑ
κα. Χριστίνα Τζουρέλη
τηλ.: 2310 498200
fax: 2310 498280
e-mail: park@thestep.gr

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ),
Εθνικό Σημείο Επαφής για το 6ο ΠΠ
κα Πέννυ Πατρινού
τηλ.: 210 7273912
fax: 210 7246824
e-mail: patrinou@ekt.gr

 

 
Ημερίδα για το οριζόντιο πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie" του 6ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα
 
 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:01/11/2004