National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Προπαρασκευαστική δράση 
για την ευρωπαϊκή έρευνα στον τομέα της ασφάλειας

Παρουσίαση της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, με προϋπολογισμό 13 εκατ. ευρώ, σε ημερίδα που διοργάνωσαν το ΕΚΤ και η ΓΓΕΤ

02-06-2004


Η πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων της Προπαρασκευαστικής Δράσης "Ενίσχυση του ευρωπαϊκού βιομηχανικού δυναμικού έρευνας στον τομέα της ασφάλειας", προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), στις 26 Μαΐου 2004, στην Αθήνα. 

Την Προπαρασκευαστική Δράση παρουσίασαν οι εθνικοί εκπρόσωποι, κα Μ. Δάλη, υπεύθυνη του τμήματος Διεθνούς Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εθνικής Aμυνας και ο καθηγητής Γ. Πάγκαλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επίσης, η κα Μ. Κουτροκόη, από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, παρουσίασε τις σχετικές δράσεις του ΕΚΤ για την υποστήριξη της συμμετοχής των ελληνικών φορέων. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από δημόσιες αρχές και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και από επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς. 

Οι τομείς προτεραιότητας της Προπαρασκευαστικής Δράσης είναι οι ακόλουθοι: Βελτίωση της ικανότητας αντίληψης των καταστάσεων, Βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της προστασίας δικτυωμένων συστημάτων, Προστασία από την τρομοκρατία, Βελτίωση της διαχείρισης κρίσεων, Εξασφάλιση διαλειτουργικών και ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφοριών και επικοινωνίας. 

Η πρώτη πρόσκληση προβλέπει τη χρηματοδότηση 6-8 έργων (με διάρκεια 1 - 2 έτη) και έως 10 υποστηρικτικών δράσεων (με διάρκεια 6 μήνες - 3 έτη). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 23η Ιουνίου 2004. 

Η Προπαρασκευαστική Δράση αποσκοπεί στην προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενίσχυση της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών μέσω της έρευνας και της τεχνολογίας (προβλεπόμενη περίοδος: 2007-2013). Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται ο συντονισμός ερευνητικών προγραμμάτων και η συγκέντρωση της τεχνογνωσίας και των πόρων που απαιτούνται για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια των πολιτών της Ευρώπης. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2004-2006. Οι προτάσεις θα αξιολογούνται, μεταξύ άλλων, με βάση την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων, την επιστημονική/τεχνολογική αριστεία και τη συμβολή του έργου στη βελτίωση της ασφάλειας, την ανάπτυξη αποτελεσματικών σχέσεων μεταξύ βιομηχανικής και ερευνητικής κοινότητας και την αποτελεσματική διαχείριση του έργου. 

Όλες οι σχετικές πληροφορίες και τα έντυπα για την Προπαρασκευαστική Δράση διατίθενται στο δικτυακό κόμβο: http://www.cordis.lu/security. 

Πληροφορίες 
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 
κα Μ. Κουτροκόη
Tηλ.: 210 7273917
Fax: 210 7246824
e-mail: mkoutr@ekt.gr
http://www.ekt.gr 

 

 
Συνάντηση εργασίας για την Προπαρασκευαστική Δράση (ΕΚΤ)
Security Research (CORDIS)
Security Research (EUROPA)
 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:02/06/2004