National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Το ΕΚΤ υποστηρίζει το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής 
(WCIT 2004)

Αυξημένο το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων για το διεθνές forum επιχειρηματικών συναντήσεων μεταφοράς τεχνολογίας "IRC Business Forum"

17-05-2004


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) υποστηρίζει ενεργά το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής (WCIT 2004), το οποίο πραγματοποιείται στις 19-21 Μαΐου 2004, στην Αθήνα (Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής).

Συγκεκριμένα, το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, διοργανώνει, στο πλαίσιο του WCIT 2004, το διεθνές forum επιχειρηματικών συναντήσεων μεταφοράς τεχνολογίας "IRC Business Forum". 

To forum απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα από όλη την Ευρώπη που παρέχουν ή αναζητούν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, με ιδιαίτερη έμφαση σε μικρομεσαίες και νέες επιχειρήσεις. To forum θα καλύψει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Ηλεκτρονική, Μικροηλεκτρονική, Πληροφοριακά Συστήματα, Εφαρμογές Τηλεματικής, Πολυμέσα, Τηλεπικοινωνίες.

Το IRC Business Forum αποτελεί σημαντική ευκαιρία για επιχειρηματική δικτύωση και εντοπισμό πιθανών συνεργατών. Επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν τα τεχνολογικά προφίλ τους (προσφορές/ζητήσεις τεχνολογιών), χωρίς επιβάρυνση, σε έναν on line κατάλογο (http://www.wcit2004.com/wcit2004_irc.htm). 

Στους συμμετέχοντες δίνεται επίσης η δυνατότητα να έχουν προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με στόχο τη σύναψη τεχνολογικών συνεργασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη για συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Επίσης, το ΕΚΤ, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα IST (Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας), και οι διοργανωτές του Συνεδρίου προσκάλεσαν τη Δρα Rosalie Zobel, διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία της Πληροφορίας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να συμμετάσχει στο Συνέδριο.

Η Δρ Rosalie Zobel (Διεύθυνση C, αρμόδια για θέματα: e-government, e-health, transport & environment, embedded systems, micro- nano-systems & displays, micro- nano- optoelectronics) θα παρουσιάσει το όραμα και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας, την τρίτη ημέρα του συνεδρίου που είναι αφιερωμένη στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ηλεκτρονική δημοκρατία.

Το WCIT 2004 αποτελεί το σπουδαιότερο συνεδριακό γεγονός στο χώρο των νέων τεχνολογιών και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από ένα μέλος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Πληροφορικής (World Information Technology and Services Alliance - WITSA). Το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής (www.wcit2004.com), με θέμα "Το Μέλλον είναι Τώρα", διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). 

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
http://www.ekt.gr

Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας 
http://www.hirc.gr

 
14th World Congress on  Information Technology (WCIT 2004)
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:09/07/2004