National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ημερίδα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eContent

Παρουσίαση της 4ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα eContent για την ανάπτυξη και χρήση ευρωπαϊκού ψηφιακού περιεχομένου

16-03-2004

Tο Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει ημερίδα πληροφόρησης για το πρόγραμμα eContent της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαρτίου 2004 (09.30-12.30) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας", Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Η εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικού Σημείου Επαφής για το πρόγραμμα eContent.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η 4η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, ενδεικτικού προϋπολογισμού 26,5 εκατ. ευρώ (καταληκτική ημερομηνία: 14 Μαΐου 2004). Επίσης, θα παρουσιαστεί η πρόσκληση που αφορά τη διαδικασία συνεχούς υποβολής, ενδεικτικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ (καταληκτική ημερομηνία: 14 Μαΐου 2004).

Οι ανοιχτές προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του eContent - ένα πρόγραμμα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων - αφορούν τις ακόλουθες Γραμμές Δράσης: α) βελτίωση της πρόσβασης σε πληροφορίες του δημόσιου τομέα και της χρήσης αυτών, β) αύξηση της παραγωγής περιεχομένου σε πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Kύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Federico Milani (Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία της Πληροφορίας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ο οποίος θα παρουσιάσει τις ανοιχτές προσκλήσεις, με οδηγίες για την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων. Οι εκπρόσωποι φορέων που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στο eContent θα έχουν τη δυνατότητα διμερούς συνάντησης με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής.

Το πρόγραμμα eContent, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2001-2005, εντάσσεται στο σχέδιο δράσης για την ηλεκτρονική Ευρώπη (eEurope) και έχει στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και χρήσης ευρωπαϊκού ψηφιακού περιεχομένου στα παγκόσμια δίκτυα, καθώς και την προώθηση της γλωσσικής πoλυμορφίας στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας και το δελτίο συμμετοχής διατίθενται από τον ειδικό δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το eContent (http://www.ekt.gr/ncp/econtent).

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα eContent
κα Μ. Κουτροκόη
τηλ.: 210 7273917, fax: 210 7246824
e-mail: mkoutr@ekt.gr
 

 
eContent 
(CORDIS)
eContent 
(EKT)
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:16/03/2004