National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Hμερίδα για το πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα -
Δράσεις Marie Curie" - Υποτροφίες και βραβεία αριστείας για ερευνητές

Ανοιχτές προσκλήσεις και οδηγίες για την
προετοιμασία και υποβολή προτάσεων

10-02-2004

Hμερίδα για το πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie", που αφορά υποτροφίες και βραβεία αριστείας για ερευνητές και εντάσσεται στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας της ΕΕ διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 13 Φεβρουαρίου 2004, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Bασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, 09.00-13.45).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 6ο ΠΠ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Έρευνας).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση των ελληνικών φορέων με ερευνητικές δραστηριότητες (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), καθώς και μεμονωμένων ερευνητών για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie". Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις διαδικασίες προετοιμασίας και υποβολής προτάσεων, ενώ θα παρουσιαστεί η μέχρι σήμερα συμμετοχή των ελληνικών φορέων.

Οι παραπάνω Δράσεις, προϋπολογισμού 1.580 εκατ. ευρώ (το 10% περίπου του συνολικού προϋπολογισμού του 6ου ΠΠ) αποσκοπούν στην υποστήριξη της επιμόρφωσης, της κινητικότητας και της επιστημονικής εξέλιξης των ερευνητών, για την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας.

Στόχος των Δράσεων Marie Curie είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ερευνητικού δυναμικού της Ευρώπης, η ενθάρρυνση των νέων να ακολουθήσουν ερευνητική σταδιοδρομία και η προσέλκυση στην Ευρώπη διακεκριμένων ερευνητών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ. Θ. Παπάζογλου, o oποίος θα παρουσιάσει τις ανοιχτές προσκλήσεις του προγράμματος και θα παρέχει υποδείξεις για την υποβολή προτάσεων, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό επιτυχίας της εθνικής συμμετοχής.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την εκδήλωση είναι διαθέσιμα στον ειδικό δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie" (http://www.ekt.gr/ncpfp6/mobility).

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Εθνικό Σημείο Επαφής για το 6ο ΠΠ -
Πρόγραμμα "Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα"
κα Πέννυ Πατρινού
τηλ.: 210 7273912, fax: 210 7246824
e-mail: patrinou@ekt.gr
 

 
 Marie Curie Actions - Human resources and mobility web site (CORDIS)
Marie Curie Actions - Human Resources and Mobility Activity web site (EUROPA)
Ανθρώπινοι πόροι και κινητικότητα - Δράσεις Marie Curie (EKT)
The Researcher's Mobility Portal
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:10/02/2004