National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Hμερίδα για το πρόγραμμα
"Νέες και αναδυόμενες επιστήμες και τεχνολογίες"

Οι τρέχουσες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων και οδηγίες
για την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων

19-01-2004


Hμερίδα για το πρόγραμμα "Νέες και αναδυόμενες επιστήμες και τεχνολογίες (NEST)" διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 29 Ιανουαρίου 2004, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Bασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, 09.00-14.00).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Έρευνας), αφορά τις τρέχουσες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του προγράμματος NEST του 6ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη.

Στόχος της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 6ο ΠΠ, είναι η έγκαιρη πληροφόρηση των ελληνικών φορέων (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για τις πέντε νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του ΝEST (καταληκτικές ημερομηνίες: 14 Απριλίου και 15 Σεπτεμβρίου 2004). Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις διαδικασίες προετοιμασίας και υποβολής προτάσεων, ενώ θα παρουσιαστεί η μέχρι σήμερα συμμετοχή των ελληνικών φορέων στο πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Dr. Gianpietro van de Goor και τον εθνικό εκπρόσωπο του NEST, αν. καθ. Κ. Κομνίτσα.

Σημειώνεται ότι στόχος του προγράμματος NEST είναι η ταχεία αξιολόγηση νέων ανακαλύψεων ή φαινομένων που ενδέχεται να προαναγγέλλουν σοβαρούς κινδύνους για την ευρωπαϊκή κοινωνία, καθώς και η έρευνα σε αναδυόμενα πεδία γνώσης και μελλοντικές τεχνολογίες, κυρίως σε διεπιστημονικά πεδία, με καινοτόμο χαρακτήρα και υψηλούς τεχνικούς κινδύνους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 215 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2002-2006 και ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος, καθώς η πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 440 προτάσεις (περίπου 170 προτάσεις το Μάιο του 2003 και 275 προτάσεις τον Οκτώβριο του 2003).

Τα πρώτα δέκα έργα του NEST που έχουν εγκριθεί βρίσκονται σήμερα στη φάση των διαπραγματεύσεων και αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2004. Οι τομείς που καλύπτουν αφορούν μεταξύ άλλων, την ανοσοποίηση σε όπλα βιοτρομοκρατίας, τη διάγνωση ασθενειών με εξέταση της αναπνοής και τη μικροσκοπία ατόμων ηλίου.

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για την εκδήλωση είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (http://www.ekt.gr/ncpfp6).

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Εθνικό Σημείο Επαφής για το 6ο ΠΠ
κα Μαρία Κουτροκόη
τηλ.: 210 7273917, fax: 210 7246824
e-mail: ist@ekt.gr
 

 
ΝΕST (EKT)
NEST (CORDIS)
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:20/01/2004