National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Πανευρωπαϊκό Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στη SMAU 2003

Το ΕΚΤ υποστηρίζει ελληνικές επιχειρήσεις και ινστιτούτα πληροφορικής
στην προώθηση και αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών

26-08-2003


Τη δυνατότητα προώθησης καινοτόμων τεχνολογιών και σύναψης επιχειρηματικών συνεργασιών θα έχουν ελληνικές επιχειρήσεις και ινστιτούτα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο Forum "Μatch 2003", που θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Οκτωβρίου 2003 στο Μιλάνο της Ιταλίας στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης SMAU 2003, της 2ης μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης πληροφορικής. H εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, και αντίστοιχους οργανισμούς από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Φινλανδία.

Στο Forum θα συμμετέχουν επιχειρήσεις και ερευνητικά ινστιτούτα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών από όλη την Ευρώπη, που θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν/αναζητήσουν καινοτόμες τεχνολογίες και να συναντήσουν δυνητικούς συνεργάτες (μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια). H συμμετοχή στην εκδήλωση "Match 2003" είναι δωρεάν και παρέχει επίσης ελεύθερη είσοδο στη SMAU 2003.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο Forum "Μatch 2003", οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΕΚΤ, καθώς και στο διαδικτυακό τόπο του Forum http://www.match2003.it. H ηλεκτρονική εγγραφή στην εκδήλωση (επιλέγοντας "GR-IRC Hellenic" στo πεδίο "Assisting IRC") προσφέρει τη δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις να υποβάλλουν το τεχνολογικό τους προφίλ, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη και σε περίπτωση ενδιαφέροντος δρομολογείται η σχετική συνάντηση.

Με την ενεργό συμμετοχή του στην παραπάνω εκδήλωση το ΕΚΤ συνεχίζει τη διεθνώς επιτυχημένη προσπάθειά του για την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών στον χώρο της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες διοργανώσεις, έχουν αποκομίσει σημαντικά οφέλη, όσον αφορά τη διεθνή προβολή τους και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε ξένες αγορές. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της CEBIT 2003, κατά τη διάρκεια της οποίας 13 ελληνικές επιχειρήσεις και ινστιτούτα πληροφορικής πραγματοποίησαν 90 επιχειρηματικές συναντήσεις, αρκετές από τις οποίες έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω συνεργασίες.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα με τη SMAU 2003, διοργανώνεται στο Μιλάνο, στις 2-4 Oκτωβρίου 2003, το συνέδριο IST 2003, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο στον τομέα των Τεχνολογιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST) (http://europa.eu.int/information_society/istevent/2003). Tο συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχει το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα IST, περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων (συναντήσεις εργασίας, απονομή ευρωπαϊκών βραβείων IST, έκθεση καινοτόμων τεχνολογιών, συναντήσεις για ερευνητικές συνεργασίες, κ.ά.).

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Δρ Γεώργιος Αποστολόπουλος
τηλ.: 210 7273920, fax: 210 7246824
e-mail: gapo@ekt.gr
http://www.ekt.gr
 

 
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
Match 2003
IST 2003
IST (EKT)
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:12/09/2003