National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Διεθνής Συνάντηση Εργασίας για τις
Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST)

22-05-2003


Διεθνής συνάντηση εργασίας με θέμα "Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας: 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, Κοινοπραξίες και συμμετοχή σε έργα, Προετοιμασία και συγγραφή προτάσεων" διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 2 Ιουνίου 2003, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, 09.00-19.00).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στη θεματική προτεραιότητα «Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST)» του 6ου Προγράμματος Πλαισίου και την αναμενόμενη 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων (αναμενόμενη ημερομηνία προκήρυξης 15/6/2003).

Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γ.Δ. Έρευνας, Γ.Δ. Κοινωνίας της Πληροφορίας) θα πραγματοποιήσουν σύντομη παρουσίαση και ανάλυση της αναμενόμενης 2ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, με έμφαση στα μοντέλα συμβολαίων και στα μοντέλα κόστους συμμετοχής των φορέων. Ακολουθούν παράλληλες συνεδρίες για την αναλυτική παρουσίαση των στρατηγικών στόχων της 2ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του IST.

Οι συνεδρίες που διοργανώνονται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Δικτύου Ideal-ist θα φιλοξενήσουν εκπροσώπους του δικτύου από τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και την Αυστρία. Το Δίκτυο Ideal-ist αποτελείται από 32 κόμβους σε αντίστοιχες χώρες της Ευρώπης και στοχεύει στην υποστήριξη της αναζήτησης εταίρων στις χώρες της ΕΕ και στη δημιουργία κοινοπραξιών για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του IST.

Οι ελληνικοί φορείς που αναζητούν εταίρους ή ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε κοινοπραξίες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σύντομες παρουσιάσεις ιδεών ή σχεδίων έργων και περαιτέρω επαφές με εκπροσώπους του Δικτύου Ideal-ist. Στη συνεδρία για την προετοιμασία προτάσεων, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις σχετικές εισηγήσεις για την προετοιμασία άρτιων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του IST.

Θα ακολουθήσουν συνεδρίες στις οποίες οι συμμετέχοντες, διαχωρισμένοι σε ολιγομελείς ομάδες, θα μπορούν να συζητήσουν τα σχέδια έργων ή προτάσεων με εκπροσώπους του δικτύου Ideal-ist, οι οποίοι έχουν μακρά εμπειρία στη διαμόρφωση προτάσεων. Η τελευταία συνεδρία είναι αφιερωμένη σε επαφές και συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε σχέδια έργων/προτάσεων ή να συμμετέχετε στις διμερείς συναντήσεις, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα Μ. Κουτροκόη έως την Τετάρτη 28/5/2003 (Τηλ: 210 7273 917, Fax: 210 7246 824, e-mail: ist@ekt.gr).

Το πρόγραμμα και η αίτηση συμμετοχής για την εκδήλωση είναι διαθέσιμα στον κόμβο του ΕΚΤ (http://www.ekt.gr).

 
 
 
Δίκτυο Ideal-IST
6ο Πρόγραμμα - Πλαίσιο (ΕΚΤ)
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:20/06/2003