National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ελληνικές επιχειρήσεις και ινστιτούτα πληροφορικής στη CeBIT 2003

Επιτυχημένη εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας, με συνδιοργανωτή το ΕΚΤ

10-04-2003


Περισσότερες από 700 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης μεταφοράς τεχνολογίας IRC Future Match, που συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, και αντίστοιχα κέντρα από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Δανία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 16 - 18 Μαρτίου 2003, στο Ανόβερο Γερμανίας, και εντασσόταν στο επίσημο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της διεθνούς έκθεσης πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών CeBIT 2003.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εκδήλωση μεταφοράς καινοτόμων τεχνολογιών στην Ευρώπη, σε θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, στην οποία συμμετείχαν 425 εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα από 22 χώρες. Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2002 συμμετείχαν 183 εταιρείες από 14 ευρωπαϊκές χώρες.

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης IRC Future Match (www.futurematch.cebit.de) καταδεικνύεται από την πραγματοποίηση 725 επιχειρηματικών συναντήσεων (στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2002 πραγματοποιήθηκαν 340 συναντήσεις). Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ελληνική παρουσία, με δέκα επιχειρήσεις και τρία ινστιτούτα, που πραγματοποίησαν 90 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες φορείς είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με δυνητικούς συνεργάτες, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τεχνικά προβλήματα, καινοτόμες λύσεις και νέες δυνατότητες προώθησης των τεχνολογιών τους, να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και εξελίξεις του χώρου, καθώς και να αναπτύξουν συνεργασίες σε ερευνητικά προγράμματα όπως το IST, το EUREKA, κ.ά. Σημειώνεται πως η εκδήλωση παρείχε τη δυνατότητα πραγματοποίησης επιχειρηματικών συναντήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την εκδήλωση εγκαινίασε η Ομοσπονδιακή Υπουργός Παιδείας της Γερμανίας, κα Edelgard Bulmahn, ενώ παραβρέθηκε και ο ομόλογος Υπουργός της Αυστραλίας, κ. Β. Nelson. Κατά τη διάρκεια της IRC Future Match εξετάστηκε η δυνατότητα διοργάνωσης αντίστοιχης εκδήλωσης στην έκθεση CeBIT asia (Σαγκάη, Κίνα, 18-21 Σεπτεμβρίου 2003) για την προώθηση των ευρωπαϊκών τεχνολογιών, μετά από σχετική πρόταση των διοργανωτών της CEBIT.

Η εκδήλωση IRC Future Match εντάσσεται στο πλαίσιο συμμετοχής του ΕΚΤ σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, με στόχο την προώθηση ελληνικών καινοτόμων τεχνολογιών και την επίτευξη συμφωνιών μεταφοράς τεχνολογίας. Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ διοργάνωσε με επιτυχία πανευρωπαϊκό Forum επιχειρηματικών συναντήσεων κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης περιβάλλοντος Heleco '03 (Aθήνα, 30 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2003), ενώ συνδιοργανώνει αντίστοιχο Forum στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης για τα προϊόντα της θάλασσας European Seafood (Βρυξέλλες, 5-8 Μαϊου 2003).


Πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος
τηλ.: 210 7273920
fax: 210 7246824
e-mail: gapo@ekt.gr
http://www.ekt.gr

 

 
 
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
IRC Future Match 2003
CeBIT 2003
 
 
Φωτογραφίες της εκδήλωσης
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:11/04/2003