National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Επίσημη παρουσίαση του διαδικτυακού κόμβου πληροφόρησης
για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία
"CORDIS - Eλληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

07-02-2003


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2003 και ώρα 11:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα, μικρό αμφιθέατρο). Θέμα της συνέντευξης τύπου είναι η επίσημη παρουσίαση του διαδικτυακού κόμβου για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία "CORDIS - Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης", ο οποίος έχει αναπτυχθεί και υποστηρίζεται από το ΕΚΤ και την CORDIS.

Tη συνέντευξη τύπου θα δώσει ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Δενιόζος, και θα παραστούν ο Διευθυντής του ΕΚΤ, κ. Ευάγγελος Μπούμπουκας και οι εκπρόσωποι της CORDIS, Χριστίνα Παπούλια και Virginia Mercouri.

Στη συνέντευξη τύπου θα γίνει online παρουσίαση του ελληνικού κόμβου της CORDIS (http://www.cordis.lu/greece), ο οποίος λειτουργεί ανανεωμένος από 1η Ιανουαρίου 2003, υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες της Ελληνικής Προεδρίας, και θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου θα παρουσιαστούν οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας για Έρευνα - Τεχνολογία - Καινοτομία, καθώς και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στους τομείς αυτούς. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη διεθνή Διάσκεψη για την προβολή του 6ου Προγράμματος Πλαισίου στις χώρες των Βαλκανίων και του Ευξείνου Πόντου (Θεσσαλονίκη, 17-19 Φεβρουαρίου 2003).

Σημειώνεται ότι η CORDIS (Community R&D Information Service) είναι η Υπηρεσία Πληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, η οποία παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες και προγράμματα στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε:

κος Μαργαρίτης Προέδρου
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Τηλ.: 210 7273966
Fax: 210 7246824
e-mail: mproed@ekt.gr




 

 
 
 
CORDIS - Ελληνική Προεδρία της ΕΕ
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:10/02/2003