National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ψηφιακό Περιεχόμενο: Σύγχρονη πραγματικότητα και προοπτικές
στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Ημερίδα του ΥΠΕΠΘ και του ΕΚΤ στις 31 Ιανουαρίου 2003 στην Αθήνα

28-01-2003


Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Ψηφιακό περιεχόμενο: Σύγχρονη πραγματικότητα και προοπτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη" την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2003 στην Αθήνα (Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λ. Βασ. Κων/νου 48, 09.00-15.00).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της σύγχρονης πραγματικότητας και των προοπτικών για την ανάπτυξη και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου, και ειδικότερα για τις τεχνολογίες ψηφιοποίησης βιβλιοθηκών και αρχείων, τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Cultivate του ευρωπαϊκού προγράμματος IST (Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας), όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μελλοντικές δράσεις που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ. Σημειώνεται ότι το έργο Cultivate (www.ekt.gr/cultivate) αφορά την ενημέρωση και προώθηση των δράσεων του IST σε θέματα πολιτισμού.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Bernard Smith (Διευθυντής του Τομέα για τη Διατήρηση και Ενίσχυση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ΓΔ "Κοινωνία της Πληροφορίας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ο κ. Γ. Λιόντος (Διευθυντής στη Διεύθυνση Σχέσεων Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείο Πολιτισμού) και ο κ. Γ. Καλαμαράς (Διευθυντής στη Διεύθυνση Ψηφιακών Εφαρμογών του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ). Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του κ. Ι. Καραμπάση (Διευθυντή Διοίκησης Διαχείρισης στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ), της κας Δ. Καλλινίκου (Διευθύντριας Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και του κ. Δ. Γουλιμάρη (Λέκτορας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης). Επίσης, η Ομάδα Εργασίας της Εκπαιδευτικής Πύλης του ΥΠΕΠΘ θα παρουσιάσει τις δραστηριότητές της όσον αφορά το ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα διαχείρισης και διάθεσης ψηφιακού περιεχομένου. Προς αυτή την κατεύθυνση διαθέτει από το Διαδίκτυο την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Επιστήμης και Τεχνολογίας (Ηλεκτρονικά περιοδικά, Ελληνικές βάσεις δεδομένων, Ψηφιοποιημένες ελληνικές συλλογές, Διεθνείς βάσεις δεδομένων και Επιλεγμένες πηγές στο Διαδίκτυο).

Το πρόγραμμα της ημερίδας, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, καθώς και το δελτίο συμμετοχής διατίθενται από το διαδικτυακό κόμβο του ΕΚΤ: http://www.ekt.gr.


Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)
Εθνικό Σημείο Επαφής
για το 6ο ΠΠ και το πρόγραμμα eContent
κα Γωγώ Μαζιώτη
Τηλ.: 210 7273947

Fax: 210 7246824
e-mail: gmazio@ekt.gr

Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ)
κα Κ. Χατζοπούλου, Υπεύθυνη έργου Cultivate για την Ελλάδα
τηλ.: 210 3248622, fax: 210 3233787
e-mail: chyfyp@ypepth.gr
 

 

 
 
 
Περισσότερα για την Ημερίδα
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:30/01/2003