National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα του Περιβάλλοντος και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
στο πλαίσιο της HELECO '03

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας
σε θέματα περιβάλλοντος στην Ελλάδα

27-01-2003


Το Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, διοργανώνει διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα του περιβάλλοντος και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αθήνα (Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO) από 30 Ιανουαρίου μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2003. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της HELECO 2003, της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης και συνεδρίου περιβαλλοντικών τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Το Forum έχει στόχο τη μεταφορά τεχνολογίας από τον ευρωπαϊκό χώρο προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, και τη συνεργασία φορέων στο πλαίσιο εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Στο Forum, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας σε θέματα περιβάλλοντος στην Ελλάδα, θα συμμετάσχουν παραγωγικοί και ερευνητικοί φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τις χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρο, Νορβηγία, Ουγγαρία.

Οι τομείς που θα καλύψει το Forum είναι οι εξής: ατμοσφαιρική και υδάτινη ρύπανση, θαλάσσιο περιβάλλον, στερεά απόβλητα, Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 και περιβάλλον, περιβαλλοντική διαχείριση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αστικός σχεδιασμός και περιβάλλον, τουρισμός και περιβάλλον, διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικοί φορείς, δημοτικές αναπτυξιακές επιχειρήσεις, νομαρχίες και περιφερειακές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε απ' ευθείας επαφή με εταιρείες και ερευνητικούς φορείς από όλη την Ευρώπη που αναπτύσσουν καινοτόμες περιβαλλοντικές τεχνολογίες, με στόχο την επίλυση προβλημάτων ρύπανσης και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες φορείς να αναπτύξουν ερευνητικές συνεργασίες για συμμετοχή στο κοινοτικό 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα, οι πρώτες προκηρύξεις του οποίου ανακοινώθηκαν το Δεκέμβριο 2002.

Στο Forum έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 φορείς με 155 τεχνολογικές προσφορές/αναζητήσεις (τεχνολογικά προφίλ προσφερόμενων ή αναζητούμενων καινοτόμων τεχνολογιών, υπηρεσιών ή προϊόντων). Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν 50 φορείς με 70 τεχνολογικά προφίλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνολογικές προσφορές/αναζητήσεις των φορέων έχουν συμπεριληφθεί σε ειδικό κατάλογο και έχουν ήδη προωθηθεί στους συμμετέχοντες φορείς για τη διοργάνωση προκαθορισμένων συναντήσεων, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
τηλ.: 210 7273923, fax: 210 7246824,
e-mail: agypa@ekt.gr
http://www.ekt.gr

 

 
 
 
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
HELECO '03
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/01/2003