National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Ο ελληνικός κόμβος της CORDIS για την έρευνα και την καινοτομία ανασχεδιάζεται ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ

Διατηρεί σταθερά τη δεύτερη θέση επισκεψιμότητας στο σύνολο των αντίστοιχων κόμβων των κρατών μελών της ΕΕ 

03-12-2002


Ανανεωμένος θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (α' εξάμηνο 2003) ο ελληνικός κόμβος της CORDIS για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία (www.cordis.lu/greece). Ένας κόμβος o oποίος παρουσιάζει από τις αρχές του 2002, για πρώτη φορά στα ελληνικά και στα αγγλικά, μια ολοκληρωμένη εικόνα των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο ελληνικός κόμβος της CORDIS αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και την CORDIS, την Kοινοτική Υπηρεσία Πληροφόρησης σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Λειτουργεί δε στο πλαίσιο των εθνικών κόμβων πληροφόρησης για E&TA και Καινοτομία (National R&D and Innovation Information Service) (www.cordis.lu/national_service).

Η παρουσία του ελληνικού κόμβου της CORDIS, κατά τη διάρκεια των πρώτων 11 μηνών λειτουργίας του, μπορεί να θεωρηθεί ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, γεγονός που καταδεικνύεται και από το ότι καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση επισκεψιμότητας στο σύνολο των αντίστοιχων κόμβων των κρατών μελών της ΕΕ, μετά τον κόμβο της Γαλλίας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2003 ο κόμβος θα λειτουργεί (στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση) ανασχεδιασμένος, για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες της ελληνικής προεδρίας. Στόχος του κόμβου "CORDIS Greek Council Presidency Research and Innovation Information Service" είναι να αναδειχθεί σε βασικό μέσο πληροφόρησης για θέματα έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας, όπως πάγια γίνεται σε κάθε προεδρία της ΕΕ από το 1996.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει προσθήκη νέων ενοτήτων σχετικά με τις πολιτικές της ελληνικής προεδρίας στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, τις εκδηλώσεις και τα νέα της προεδρίας. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο κοινοτικό 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα, οι πρώτες προκηρύξεις του οποίου αναμένονται στα μέσα Δεκεμβρίου 2002.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από την πρώτη σελίδα του κόμβου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα τελευταία νέα του κόμβου μέσα από τις ενότητες: α) "Στο προσκήνιο", όπου παρουσιάζονται επιτυχημένες συνεργασίες, νέες τεχνολογίες, δραστηριότητες ερευνητικών φορέων, και β) "Αξίζει να δείτε", με άμεση πρόσβαση σε νέα έρευνας & τεχνολογίας και εκδηλώσεις - συνέδρια. Πρόσφατα, μάλιστα, έχει δημιουργηθεί μια νέα ενότητα που αφορά αξιοποιήσιμα αποτελέσματα εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων (σε πρώτη φάση παρουσιάζονται αποτελέσματα έργων ΠΑΒΕ).

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Μαργαρίτης Προέδρου, τηλ.: 210 7273966, fax: 210 7246824
e-mail: cordis@ekt.gr, http://www.ekt.gr
 

 

 
 
 
Ελληνικός κόμβος CORDIS
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:02/12/2002