National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Eλληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής στη SMAU 2002

Mεγάλη επιτυχία σημείωσε το πανευρωπαϊκό Forum επιχειρηματικών συναντήσεων Match 2002, με συνδιοργανωτή το ΕΚΤ

12-11-2002


Με στόχο την προώθηση των τεχνολογιών τους και τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών, ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών συμμετείχαν στο τριήμερο Forum "Μatch 2002", στις 26-28 Οκτωβρίου 2002 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, και αντίστοιχους οργανισμούς από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Φινλανδία.

Το Forum επιχειρηματικών συναντήσεων "Match 2002" πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, στο πλαίσιο της SMAU 2002, της δεύτερης μεγαλύτερης Διεθνούς Έκθεσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερες από 60 επιχειρήσεις που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για νέα προϊοντα και υπηρεσίες, και για προηγμένες τεχνολογίες που έχουν αναπτύξει.

Κατά τη διάρκεια του Forum πραγματοποιήθηκαν 87 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των εταιρειών, οι οποίες συζήτησαν νέες δυνατότητες προώθησης των τεχνολογιών τους, αλλά και συμμετοχής στα ερευνητικά προγράμματα του 6ου Προγράμματος Πλαισίου για την έρευνα.

Ιδιαίτερη επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή 10 ελληνικών επιχειρήσεων (Alpha Acoustiki, BSI, IMS Plhroforiki, iSYS, Optimum, Osmosis Networks & Consulting, pi-SYSTEMS, Professional Computer Services, Velti, Zenon) που παρουσίασαν καινοτόμες τεχνολογίες σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών (διαχείριση περιεχομένου, δόμηση διαδικτυακών τόπων με χρήση ΧML, λογισμικό διαχείρισης κειμένων, λογισμικό για παροχή οικονομικών υπηρεσιών, εφαρμογές ρομποτικής, εφαρμογές logistics, εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, κ.ά.). Οι ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν 21 επιχειρηματικές συναντήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη δρομολογήσει περαιτέρω συνεργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενημερωτική εκστρατεία που προηγήθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στον ειδικά σχεδιασμένο διαδικτυακό τόπο (www.match2002.it), όπου με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού υπήρχε η δυνατότητα online εγγραφής, ενημέρωσης για τις τεχνολογίες κάθε επιχείρησης και διαμόρφωσης του χρονοδιαγράμματος των επιχειρηματικών συναντήσεων.

Η επόμενη συνάντηση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ορίστηκε για τις 15-17 Μαρτίου 2003, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, τη CEBIT 2003, στο Ανόβερο της Γερμανίας. Και σε αυτή την εκδήλωση θα συμμετέχει το ΕΚΤ, ως συνδιοργανωτής, υποστηρίζοντας ενεργά τους ελληνικούς φορείς για μια ισχυρή παρουσία στον ευρωπαϊκό χώρο.

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος
τηλ.: 010 7273920, fax: 010 7246824,
e-mail: gapo@ekt.gr
http://www.ekt.gr

 

 
 
 
Eλληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:13/11/2002