National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Πανευρωπαϊκό Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στη SMAU 2002

Το ΕΚΤ υποστηρίζει τους ελληνικούς φορείς πληροφορικής
στη σύναψη επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών 

08-10-2002


Ελληνικές επιχειρήσεις και ινστιτούτα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές στο τριήμερο Forum "Μatch 2002" στην έκθεση SMAU 2002 στο Μιλάνο. H εκδήλωση διοργανώνεται από το Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, και αντίστοιχους οργανισμούς από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία και την Ιταλία.

Το Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων "Match 2002" θα πραγματοποιηθεί από 26 μέχρι 28 Οκτωβρίου 2002 στο Μιλάνο της Ιταλίας σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, στο πλαίσιο της SMAU 2002, της δεύτερης μεγαλύτερης Διεθνούς Έκθεσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση το 2001 προσέλκυσε το ενδιαφέρον 400.000 επισκεπτών και 3.000 εκθετών.

Στο Forum θα συμμετέχουν επιχειρήσεις και ερευνητικά ινστιτούτα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών από όλη την Ευρώπη, που θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν δυνητικούς συνεργάτες (μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια) και να συζητήσουν τεχνικά προβλήματα, καινοτόμες λύσεις και νέες δυνατότητες προώθησης των τεχνολογιών τους. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες φορείς να αναπτύξουν ερευνητικές συνεργασίες για συμμετοχή στο κοινοτικό 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα, οι πρώτες προκηρύξεις του οποίου αναμένονται το Δεκέμβριο του 2002.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, στο Forum έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 8 ελληνικές εταιρείες με 15 τεχνολογικά προφίλ προσφερόμενων ή αναζητούμενων καινοτόμων υπηρεσιών ή προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Match 2002 αποτελεί συνέχεια του ιδιαίτερα επιτυχημένου Forum Μεταφοράς Τεχνολογίας και Επιχειρηματικών Συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2002 στο πλαίσιο της CEBIT 2002 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Στην εκδήλωση εκείνη, συνδιοργανωτής της οποίας ήταν το ΕΚΤ, συμμετείχαν 11 ελληνικές εταιρείες και ινστιτούτα, που πραγματοποίησαν επιχειρηματικές συναντήσεις, αρκετές από τις οποίες έχουν δρομολογήσει περαιτέρω συνεργασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη δυνατότητα συμμετοχής στο Forum "Μatch 2002", οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΕΚΤ, καθώς και στο διαδικτυακό τόπο του Forum: www.match2002.it.

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος
τηλ.: 010 7273920, fax: 010 7246824,
e-mail: gapo@ekt.gr
http://www.ekt.gr

 

 

 

 
 
 
 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:09/10/2002