National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 

Eπίσημη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης
της Δεκαδικής Ταξινόμησης Dewey

Ένα πολύτιμο εργαλείο για την οργάνωση των ελληνικών βιβλιοθηκών

24-09-2002


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η ελληνική έκδοση της Δεκαδικής Ταξινόμησης Dewey. Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2002 στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, ώρα 19.00).

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η κα Δάφνη Κυριάκη-Μάνεση, Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπεύθυνη για θέματα Εποπτικών Μέσων, Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, Βιβλιοθηκών και Ιστορικών Αρχείων. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης ο κ. Ευάγγελος Μπούμπουκας (Διευθυντής του ΕΚΤ), o κ. Γιώργος Γιαννακόπουλος (Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων) και η κα Sandra Kaiser (Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας).

Την ελληνική έκδοση της Δεκαδικής Ταξινόμησης Dewey θα παρουσιάσει ο κ. Παντελής Μπουκάλας, δημοσιογράφος - συγγραφέας, ενώ η κα Εύη Σαχίνη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης του ΕΚΤ, θα αναφερθεί στην ελληνική εμπειρία για τη μετάφραση και έκδοση του έργου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η κα Joan Mitchell (Εxecutive Director & Editor in Chief, OCLC & Library of Congress), η οποία θα παρουσιάσει στοιχεία από την εφαρμογή της Δεκαδικής Ταξινόμησης Dewey σε όλο τον κόσμο.

Η Συνοπτική Έκδοση της Δεκαδικής Ταξινόμησης Dewey, η οποία κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά από το ΕΚΤ, έρχεται να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες των ελληνικών βιβλιοθηκών, σε μια περίοδο που η ταξινόμηση της γνώσης θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στον αυξανόμενο όγκο των πληροφοριών.

Η έκδοση υλοποιήθηκε από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του έργου "Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Πράξης από Κινητές Βιβλιοθήκες" του ΕΠΕΑΕΚ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων. Τo έργο θα εκδοθεί στο άμεσο μέλλον και σε ηλεκτρονική μορφή.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να ενημερωθείτε στο διαδικτυακό κόμβο του ΕΚΤ: http://www.ekt.gr.

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
τηλ.: 010 7273900-3, fax: 010 7246824, e-mail: ekt@ekt.gr
http://www.ekt.gr

 

 

 
 
 
περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:24/09/2002