National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

 
Συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στην Aquapartners 2002

03-06-2002


Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Aquapartners 2002 (Αθήνα, 7-10 Ιουνίου 2002) και παρουσιάζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους φορείς του χώρου της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών (περίπτερο 19-45). Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, από τη μεταφορά τεχνολογίας και την ενημέρωση για ερευνητικά προγράμματα μέχρι την πρόσβαση σε διεθνή επιστημονική πληροφορία.

Οι υπηρεσίες μεταφοράς τεχνολογίας παρέχονται, κατά κύριο λόγο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΤ ως συντονιστή του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας και απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς. Περιλαμβάνουν δε, μεταξύ άλλων, εταιρικές επισκέψεις, τεχνολογικές διαγνώσεις, δημιουργία τεχνολογικού προφίλ, προώθηση τεχνολογιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διεθνές Forum μεταφοράς τεχνολογίας και επιχειρηματικών συναντήσεων στους τομείς της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών (8-9 Ιουνίου 2002). Το Forum διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας σε συνεργασία με αντίστοιχα κέντρα από τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισλανδία, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Νορβηγία και την Ουαλία. Στόχος του Forum, στο οποίο θα συμμετέχουν και θα εκπροσωπούνται 17 ελληνικές και 26 ευρωπαϊκές εταιρείες/φορείς, είναι η σύναψη επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών. Για το λόγο αυτό έχουν ήδη προγραμματιστεί περισσότερες από 100 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Οι υπηρεσίες πληροφόρησης και υποστήριξης για τα ευρωπαϊκά Προγράμματα Πλαίσια για την έρευνα απευθύνονται στο σύνολο της ελληνικής ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΕΚΤ διαχέει κάθε νέα πληροφορία που αφορά προσκλήσεις υποβολής προτάσεων και ανεύρεση εταίρων. Σημειώνεται ότι στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (2002-2006) το ενδιαφέρον για όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών επικεντρώνεται στις θεματικές προτεραιότητες "Γονιδιωματική και βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας" και "Ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων".

Συμπληρωματικά με τις παραπάνω υπηρεσίες το ΕΚΤ παρέχει πρόσβαση στις πιο σημαντικές διεθνείς βάσεις δεδομένων που αφορούν το περιβάλλον, τους υδάτινους πόρους, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τη βιοτεχνολογία, τη γεωργία και το μάρκετινγκ (Aqualine, ASFA, Biological abstracts, Oceanic abstracts, CAB abstracts, Tradstat, κ.ά.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο διαδικτυακό κόμβο του ΕΚΤ (http://www.ekt.gr), καθώς και στην κα Αργυρώ Καραχάλιου (τηλ.: 010 7273921, fax: 010 7246824, e-mail: akarah@ekt.gr).
 

 

 
 
 
Eλληνικό Κέντρο Αναδιανομή Καινοτομίας
Αquapartners 2002
 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:03/06/2002