National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα για το 6o Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα
Τα νέα μέσα εφαρμογής, η τρέχουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και οι θεματικές προτεραιότητες

19-04-2002

 Το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα (2002-2006), τα νέα μέσα εφαρμογής και οι θεματικές του προτεραιότητες είναι το αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2002 στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, 09.00-16.00).

Η ημερίδα απευθύνεται στο σύνολο των ακαδημαϊκών, ερευνητικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, δεδομένου ότι το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο αποτελεί το κύριο μέσο χρηματοδότησης της έρευνας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το Πρόγραμμα, και ειδικότερα τα νέα μέσα εφαρμογής (Ολοκληρωμένα Έργα και Δίκτυα Αριστείας) και η τρέχουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Επίσης, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τρεις από τις θεματικές προτεραιότητες του 6ου ΠΠ: Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Γονιδιωματική και Βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας, Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων.

Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενικές Διευθύνσεις "Ερευνα" και "Κοινωνία της Πληροφορίας") που θα παρουσιάσουν τα παραπάνω θέματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Στόχος της ημερίδας - η οποία εντάσσεται σε μια σειρά δραστηριοτήτων που προγραμματίζει το ΕΚΤ - είναι η επιτυχημένη συμμετοχή των ελληνικών ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Μία από τις καινοτομίες του 6ου ΠΠ είναι τα νέα μέσα εφαρμογής (νέοι τύποι έργων) που χαρακτηρίζονται από αυξημένο προϋπολογισμό, μεγάλη χρονική διάρκεια υλοποίησης και μεγάλο αριθμό εταίρων. Με στόχο λοιπόν την καλύτερη προετοιμασία όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε στις 20 Μαρτίου 2002 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά τα νέα μέσα στις θεματικές προτεραιότητες του 6ου ΠΠ (καταληκτική ημερομηνία: 7 Ιουνίου 2002). Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα αξιοποιηθούν από την Επιτροπή για τη διαμόρφωση του περιεχομένου των θεματικών προτεραιοτήτων και των πρώτων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων οι οποίες αναμένονται το φθινόπωρο του 2002.

Καθίσταται συνεπώς αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση των ελληνικών ερευνητικών ομάδων και επιχειρήσεων για την υποβολή συγκεκριμένων θεμάτων που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στις πρώτες προσκλήσεις του 6ου ΠΠ, και για τη συμμετοχή τους στις υπό διαμόρφωση κοινοπραξίες με φορείς άλλων κρατών.

Το πρόγραμμα της ημερίδας και το δελτίο συμμετοχής διατίθενται από τον διαδικτυακό κόμβο του ΕΚΤ: http://www.ekt.gr.

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
κα Μ. Κουτροκόη (τηλ.: 010 7273917), κα Γ. Μαζιώτη (τηλ.: 010 7273947) fax: 010 7246824, e-mail: mkoutr@ekt.gr, gmazio@ekt.gr

 

 
 
 
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:19/04/2002