National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Eλληνικές Τεχνολογίες στη CEBIT 2002
 

26-03-2002

Ελληνικές επιχειρήσεις και ινστιτούτα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές στο πλαίσιο του τριήμερου Forum που διοργάνωσαν το Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, και αντίστοιχα κέντρα από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Δανία. Το ευρωπαϊκό Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων πραγματοποιήθηκε από 17 μέχρι 19 Μαρτίου 2002 στο Αννόβερο Γερμανίας, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στο πλαίσιο της CEBIT 2002, της μεγαλύτερης Διεθνούς Εκθεσης Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Αυτοματισμού Γραφείων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 234 επιχειρήσεις και ερευνητικά ινστιτούτα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών από όλη την Ευρώπη (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Σουηδία, Φινλανδία) που είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν δυνητικούς συνεργάτες (μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια) και να συζητήσουν τεχνικά προβλήματα, καινοτόμες λύσεις και νέες δυνατότητες προώθησης των τεχνολογιών τους. Η εκδήλωση περιελάμβανε περισσότερες από 300 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων εταιρειών και ινστιτούτων.

Στo Forum συμμετείχαν 11 ελληνικές εταιρείες και ινστιτούτα (BSI, Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων, e-Valley, EXODUS, Iνστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων, ISYS, MARAC Electronics, MLS LaseLock, Optimum, Professional Computer Services, ΖΗΝΩΝ) που παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους, και αρκετές από αυτές είχαν επιχειρηματικές συναντήσεις.

Οι ελληνικοί φορείς παρουσίασαν καινοτόμες τεχνολογίες που αφορούν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών (διαχείριση περιεχομένου, ασφάλεια συστημάτων, έξυπνα συστήματα σε μέσα μεταφοράς, προστασία CD-ROM, e-learning, ηλεκτρονικό εμπόριο, τραπεζικές εφαρμογές, oλοκληρωμένες διαδικτυακές λύσεις για εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, εφαρμογές για real estate, ειδικευμένα πακέτα για εταιρείες τροφίμων, κ.ά.). Επίσης, πραγματοποίησαν 24 επιχειρηματικές συναντήσεις, αρκετές από τις οποίες έχουν δρομολογήσει περαιτέρω συνεργασίες.

Το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας (κοινοπραξία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Innovation", με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, εταίρους τις κλαδικές εταιρείες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης του υπουργείου Ανάπτυξης, τον ΕΟΜΜΕΧ, το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, και συνεργαζόμενους τα Πανεπιστήμια Θράκης και Κρήτης) έχει ως βασικό στόχο την ενεργό υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων στην προώθηση των τεχνολογιών τους και στη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος
τηλ.: 010 7273920, fax: 010 7246824
e-mail: gapo@ekt.gr
 

 

 

 
 
 
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:02/04/2002