National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Διημερίδα μεταφοράς τεχνολογίας στον τομέα του περιβάλλοντος
Θα παρουσιαστούν ευρωπαϊκές καινοτόμες τεχνολογίες με στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών

05-03-2002

Με μεγάλη συμμετοχή εταιρειών και ερευνητικών φορέων πραγματοποιείται στις 7 και 8 Μαρτίου 2002, η διεθνής διημερίδα μεταφοράς τεχνολογίας "Υλικά - Κατασκευές - Θαλάσσιες Τεχνολογίες  - Περιβάλλον" η οποία διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΚΕΠΥ ΑΕ στη Χαλκίδα (72ο χλμ. Εθν. Οδού Αθήνας-Λαμίας), και αποσκοπεί στη σύναψη επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών.

Στη διημερίδα θα συμμετέχουν εταιρείες και ερευνητικοί φορείς από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία, που θα παρουσιάσουν καινοτόμες τεχνολογίες, σχετικές με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται κατά τις βιομηχανικές διεργασίες, στους κλάδους των υλικών, των κατασκευών και της ναυτιλίας. Επίσης, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν, από στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Υπουργείου Ανάπτυξης, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων, και τα επιδοτούμενα προγράμματα για περιβαλλοντικές επενδύσεις. Θα ακολουθήσει παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών, πολλές από τις οποίες παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για βιομηχανική εφαρμογή (κατασκευή ακρυλικών καλουπιών για χύτευση υπό πίεση ειδών υγιεινής και ακρυλικών μητρών για κεραμίδια, διαχείριση αστικών αποβλήτων με τεχνολογία πλάσματος, επικάλυψη μεταλλικών εξαρτημάτων καλουπιών στη βιομηχανία τούβλων και κεραμιδιών, αντιμετώπιση των εκπομπών φθοριούχων ρύπων στην κεραμική βιομηχανία, κ.ά.). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων εταιρειών και φορέων. Επίσης, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών φορέων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν εταιρείες της βιομηχανικής περιοχής της Χαλκίδας.

Με τη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης, το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας (κοινοπραξία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Innovation", με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης-ΕΚΤ, εταίρους τις κλαδικές εταιρείες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, τον ΕΟΜΜΕΧ, το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, και συνεργαζόμενους τα Πανεπιστήμια Θράκης και Κρήτης) υποστηρίζει ενεργά τις ελληνικές εταιρείες και ερευνητικούς φορείς στην προώθηση των τεχνολογιών τους και στη σύναψη συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πληροφορίες
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
ΕΚΤ, Δρ. Αντώνιος Γυπάκης
τηλ.: 010 7273923, fax: 010 7246824
e-mail: agypa@ekt.gr, http://www.hirc.gr/news.htm

 

 
 
 
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας
 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:07/03/2002