National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

"6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα-Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST)"
Ημερίδα του ΕΚΤ για τις νέες κατευθύνσεις και τα μέσα υλοποίησης της ευρωπαϊκής ερευνητικής πολιτικής στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο

22-01-2002

Tο Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα "6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Ερευνα-Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST)". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2002 (09.00-16.30) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας", Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) και εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το κοινοτικό Πρόγραμμα "Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας" (IST).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (2002-2006) για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αποτελεί συνέχεια του 5ου ΠΠ και θα αρχίσει να υλοποιείται από τα τέλη του 2002. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν οι νέες προτεραιότητες της έρευνας για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, έναν τομέα στον οποίο οι ελληνικοί φορείς έχουν να παρουσιάσουν πολύ καλές επιδόσεις. Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκαιρη ενημέρωση των ελληνικών φορέων (ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων) για τις νέες κατευθύνσεις της ερευνητικής πολιτικής στην Ευρώπη, καθώς και για τα μέσα υλοποίησης του 6ου ΠΠ.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Σίμος Μπενσασσών, Διευθυντής του Τομέα FET (Μελλοντικές και Νεοεμφανιζόμενες Τεχνολογίες) της Γενικής Διεύθυνσης "Κοινωνία της Πληροφορίας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η κα Αλίκη Παππά, υπεύθυνη για θέματα έρευνας στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Σ. Μπενσασσών θα παρουσιάσει την πρόταση της Επιτροπής για το πρόγραμμα IST στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, ενώ η κα. Α. Παππα θα αναφερθεί στις θέσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το 6ο ΠΠ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα νέα μέσα υλοποίησης των ερευνητικών δραστηριοτήτων του 6ου ΠΠ, και ειδικότερα για τα Δίκτυα Αριστείας - ένα νέο θεσμό που αποβλέπει στην ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής αριστείας στην Ευρώπη, μέσω της συνεργασίας ερευνητικών ομάδων από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα της ημερίδας και το δελτίο συμμετοχής διατίθενται από τον διαδικτυακό κόμβο του ΕΚΤ: http://www.ekt.gr.

Πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
κα Μ. Κουτροκόη, τηλ.: 010 7273917, fax: 010 7246824
e-mail: ist@ekt.gr
 

 
 
 
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:23/01/2002