National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα για το πρόγραμμα eContent
Παρουσίαση της 2ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στην οποία αναμένεται μεγάλη ελληνική συμμετοχή - Στόχος η ανάπτυξη υπηρεσιών παροχής ψηφιακού περιεχομένου υψηλής ποιότητας

07-11-2001

Tο Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει ημερίδα πληροφόρησης για το πρόγραμμα eContent της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2001 (09.30-13.30) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας", Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Η εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα eContent.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν η δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων (καταληκτική ημερομηνία: 1 Φεβρουαρίου 2002) και οι μελλοντικές Δράσεις του προγράμματος, καθώς και στατιστικά στοιχεία για την επιτυχημένη μέχρι σήμερα συμμετοχή των ελληνικών φορέων στο πρόγραμμα. Bασικός εισηγητής θα είναι η Heli Lehtimaeki (Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία της Πληροφορίας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Στην ημερίδα θα συμμετέχουν οι εθνικοί εκπρόσωποι του προγράμματος. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα διμερών συναντήσεων με την εκπρόσωπο της Eυρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα eContent εντάσσεται στο σχέδιο δράσης για την ηλεκτρονική Ευρώπη (eEurope) και έχει στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και χρήσης ευρωπαϊκού ψηφιακού περιεχομένου στα παγκόσμια δίκτυα, καθώς και την προώθηση της γλωσσικής πoλυμορφίας στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Το πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 2001-2005 και έχει προϋπολογισμό 100 ΜEURO. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, δεδομένου ότι η επένδυση στο ψηφιακό περιεχόμενο αποτελεί κλειδί για την επίτευξη του στόχου που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λισσαβόνα "η ευρωπαϊκή οικονομία να καταστεί η πιο ανταγωνιστική και δυναμική, βασισμένη στη γνώση, οικονομία στον κόσμο".

Βασικές Γραμμές Δράσης του eContent, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων, είναι: α) η βελτίωση της πρόσβασης και η διεύρυνση της χρήσης των πληροφοριών του δημόσιου τομέα, β) η ενίσχυση της παραγωγής περιεχομένου σε πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον, γ) η αύξηση της δυναμικότητας της αγοράς ψηφιακού περιεχομένου υψηλής ποιότητας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας και το δελτίο συμμετοχής, διατίθενται από το δικτυακό κόμβο του ΕΚΤ: http://www.ekt.gr.

Πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

  • κα Μ. Κουτροκόη,
    τηλ.: (010) 7273.917,
    fax: (010) 7246824,
    e-mail: mkoutr@ekt.gr
  • κ. Μ. Προέδρου,
    τηλ.: (010) 7273.966,
    fax: (010) 7246824,
    e-mail: mproed@ekt.gr
     
 
 
 
Περισσότερα για την εκδήλωση
eContent (EKT)
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:21/11/2001