National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα χρηματοδοτικά προγράμματα στα Βαλκάνια για την Κοινωνία της Πληροφορίας
Μεγάλη η συμμετοχή από τις βαλκανικές χώρες στη διεθνή διημερίδα που διοργανώνει το ΕΚΤ στη Θεσσαλονίκη (29-30/6/01)

28-06-2001

Με σημαντικές εισηγήσεις και μεγάλη διεθνή συμμετοχή ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 29 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Mακεδονία Palace), οι εργασίες της διεθνούς διημερίδας "Προοπτικές της Κοινωνίας της Πληροφορίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη" που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία της Πληροφορίας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη διημερίδα, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 300 στελέχη κυβερνητικών φορέων, ακαδημαϊκών-ερευνητικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων του τομέα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών της ΝΑ Ευρώπης, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες για ευρύτερες πρωτοβουλίες σχετικά με την οικοδόμηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Κατά την πρωινή συνεδρία θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, η ελληνική συμμετοχή στο κοινοτικό πρόγραμμα IST (Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας), οι δυνατότητες και οι προοπτικές της συμμετοχής των βαλκανικών κρατών στο πρόγραμμα και οι μελλοντικές εξελίξεις του IST στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εισηγήσεις για την επέκταση του ευρωπαϊκού δικτύου GEANT στα Βαλκάνια και για τις πρωτοβουλίες του ΟΤΕ στα βαλκανικά κράτη. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση υλοποιούμενων ερευνητικών έργων με διαβαλκανική διάσταση, που αφορούν θέματα όπως: γλωσσικές τεχνολογίες, διαχείριση γνώσης, πληροφοριακά συστήματα για το περιβάλλον, κ.ά.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας (Stability Pact) για τα Βαλκάνια, η πρωτοβουλία για την ηλεκτρονική Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη (e-SEEurope) η οποία αποσκοπεί να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και οι πολιτικές των βαλκανικών κρατών για την Κοινωνία του Πληροφορίας, θα συζητηθούν στην απογευματινή συνεδρία. Θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο καθ. Γ. Μητακίδης (Διευθυντής, ΓΔ "Κοινωνία της Πληροφορίας") η R. Zobel (Διευθύντρια, ΓΔ "Κοινωνία της Πληροφορίας"), ο Κ. Thelin (πρόεδρος της eSEEurope), o Δρ. Γ. Παπακωνσταντίνου (Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας, Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας).

Η διημερίδα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το Σάββατο 30 Ιουνίου, με τη διοργάνωση τριών σημαντικών παράλληλων συνεδριών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το ηλεκτρονικό επιχειρείν και την ηλεκτρονική εκπαίδευση, καθώς και με την τελική συνεδρία στην οποία θα διατυπωθούν τα συμπεράσματα της εκδήλωσης, τα οποία θα ληφθούν υπόψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση των μελλοντικών δράσεων για την Κοινωνία της Πληροφορίας στη ΝΑ Ευρώπη. Η είσοδος στη διημερίδα είναι ελεύθερη.

Χορηγός: ΟΤΕ ΑΕ 

Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα "Ναυτεμπορική" και το ένθετό της "e-week"

Πληροφορίες στον ηλεκτρονικό κόμβο του ΕΚΤ: www.ekt.gr

 

 
 
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/06/2001