National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

"Προοπτικές της Κοινωνίας της Πληροφορίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη"
Διεθνής διημερίδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στη Θεσσαλονίκη

20-06-2001

Διεθνή διημερίδα με θέμα "Προοπτικές της Κοινωνίας της Πληροφορίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη" διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία της Πληροφορίας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace) στις 29-30 Ιουνίου 2001. Η διημερίδα θα επικεντρωθεί στις εθνικές πολιτικές των βαλκανικών κρατών για την Κοινωνία της Πληροφορίας και στις δυνατότητες διαβαλκανικής συνεργασίας στο πλαίσιο του κοινοτικού Προγράμματος "Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας" (IST Programme).

Στόχοι αυτής της σημαντικής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τις υπάρχουσες χρηματοδοτικές δυνατότητες που αφορούν φορείς των κρατών της ΝΑ Ευρώπης, η παρουσίαση ερευνητικών έργων που υλοποιούνται ήδη σε διαβαλκανικό επίπεδο και η ενθάρρυνση νέων έργων, καθώς και η παρουσίαση των δυνατοτήτων για ευρύτερες πρωτοβουλίες σχετικά με την οικοδόμηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Οι θεματικές ενότητες της διημερίδας είναι: 

  • Παρουσίαση της 7ης και 8ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του προγράμματος IST 
  • Παρουσίαση Σχεδίων Έργων για αναζήτηση συνεργασιών (Δίκτυο IDEAL-IST) 
  • Το πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (e-SEEurope - electronic South-Eastern Europe) 
  • Το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα χρηματοδοτικά προγράμματα στην περιοχή των Βαλκανίων 
  • Οι πολιτικές των Βαλκανικών χωρών για την Κοινωνία της Πληροφορίας και η σύνδεση με την "eEurope+" 
  • Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (e-government), Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-business), Ηλεκτρονική Εκπαίδευση (e-education)

Οι ομιλητές της εκδήλωσης είναι στελέχη και προσωπικότητες κυβερνητικών φορέων, ακαδημαϊκών-ερευνητικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων του τομέα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης. 

Θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, με ομιλίες οι: Καθ. Γ. Μητακίδης, Διευθυντής ΓΔ "Κοινωνία της Πληροφορίας", R. Zobel, Διευθύντρια ΓΔ "Κοινωνία της Πληροφορίας", K. Thelin, Πρόεδρος της eSEEurope, D. Banciu, ICI-Ρουμανία, D. Betts, Ρυθμ. Αρχή Τηλ/νιών-Βοσνία, K. Boyanov, Πρόεδρος Ακαδημίας Επιστημών-Βουλγαρία, M. Horvat, Διευθυντής BIT-Αυστρία, Καθ. S. Kuru, Isik University-Τουρκία, M. Mauher, Κυβερνητικό Γραφείο για ICT-Κροατία, A. Minxhozi, Υπ. Παιδείας & Επιστημών-Αλβανία, S. Muscella, Multimedia and Tel. Centre-Ιταλία, A. Ognianov, Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών-Βουλγαρία, Β. Popovich, Υποδιευθυντής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφορικής-Γιουγκοσλαβία.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν οι: Ε. Μπούμπουκας, Διευθυντής ΕΚΤ, Καθ. Β. Μάγκλαρης, Πρόεδρος ΕΔΕΤ ΑΕ, Καθ. Π. Σπυράκης, ΙΤΥ, Εθν. Εκπρόσωπος IST, Καθ. Γ. Στρίντζης, Εκπρόσωπος ΕΚΕΤΑ, Π. Αγγελίδης, INA, Π. Κοκορότσικος, Διευθύνων Σύμβουλος Euroconsultants ΑΕ, Β. Τακάς, Πρόεδρος ΣΒΒΕ, Α. Τζήκας, Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ, Καθ. Ελ. Τσιπούρη, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να λειτουργήσει ως ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εκπροσώπων κυβερνητικών φορέων και στελεχών του ιδιωτικού τομέα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, για τις προοπτικές ευρύτερων επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η είσοδος στη διημερίδα είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και το δελτίο συμμετοχής διατίθενται στο δικτυακό κόμβο του ΕΚΤ: http://www.ekt.gr.

Χορηγός Επικοινωνίας: εφημερίδα "Ναυτεμπορική" και το ένθετό της "eweek"

Πληροφορίες: 

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)
Μαρία Κουτροκόη,
Τηλ: 210 72.73.917
Fax:
210 72.46.824
e-mail:
ist@ekt.gr

 
 
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:18/02/2003