National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα Πληροφόρησης για το Πρόγραμμα IST

 "Τεχνολογίες της Κοινωνίας των Πληροφοριών" Αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος και μελλοντικές εξελίξεις

08-03-2001

Tο Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει Ημερίδα Πληροφόρησης για το Πρόγραμμα IST (Information Society Technologies, Τεχνολογίες της Κοινωνίας των Πληροφοριών). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2001 (09.00-16.00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας", Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Η εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα IST, ένα από τα θεματικά προγράμματα του 5ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βασικοί ομιλητές της Ημερίδας θα είναι οι Κ. Μπαξεβανίδης, Κ. Παλαιολόγος και N. Bringhoff, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Information Society της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τρέχουσες και τις μελλοντικές εξελίξεις του προγράμματος. Στην Ημερίδα θα σχολιαστούν οι αλλαγές στο Πρόγραμμα Εργασιών για το 2001, η συμμετοχή των υπό ένταξη χωρών (Newly Associated States) στα ήδη εκτελούμενα έργα και οι Δράσεις του Προγράμματος που αφορούν την 6η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων (καταληκτική ημερομηνία 25/4/2001). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις Βασικές Δράσεις "Νέες Mέθοδοι Eργασίας και Ηλεκτρονικό Εμπόριο" και "Βασικές Τεχνολογίες και Υποδομές", στις Διαπρογραμματικές Δράσεις (CPA) καθώς και στις Δράσεις "Ερευνητικά Δίκτυα" και "Μελλοντικές και Νεοεμφανιζόμενες Τεχνολογίες"

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η παρουσίαση, από τον εθνικό εκπρόσωπο Καθ. Π. Σπυράκη, αναλυτικών στατιστικών στοιχείων για τις τέσσερις πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο IST. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το ποσοστό χρηματοδότησης των ελληνικών φορέων ανέρχεται σε 8%, δίνοντας στην Ελλάδα την 5η θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του έργου Cultivate που εκπονείται στο πλαίσιο του IST (το έργο αφορά στην ενημέρωση και προώθηση των δράσεων του IST σε θέματα πολιτισμού) και της Βασικής Δράσης "Περιεχόμενο Πολυμέσων και Εργαλεία" (Τομέας Ψηφιακού Περιεχομένου και Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Επιτροπής ή τους εθνικούς εκπροσώπους, κατόπιν συνεννόησης με το ΕΚΤ.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας, καθώς και η δυνατότητα υποβολής δήλωσης συμμετοχής, υπάρχει στον δικτυακό κόμβο του ΕΚΤ: http://www.ekt.gr/ncpfp5

 
Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - Eθνικό Σημείο Επαφής για το IST
κα Μ. Κουτροκόη
τηλ.: 01-7273917
fax: 01 7246824
e-mail: mkoutr@ekt.gr
κα Δ. Φαρμάκη
τηλ.: 01-7273954
fax: 01 7246824
e-mail: dfarma@ekt.gr

 
Γενικής Διεύθυνσης Information Society  
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα IST
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:08/03/2001