National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Ενημερωτική Hμερίδα για το "enovationmeeting" 

τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συνάντηση επιχειρήσεων στον τομέα των καινοτόμων τεχνολογιών για Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Διανομή

15-02-2001

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Λίλλης, διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα για το "enovationmeeting", τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συνάντηση επιχειρήσεων για Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Διανομή. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2001 (09.30-13.00) στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). 

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) έχει αναλάβει την προώθηση του "enovationmeeting" στην Ελλάδα, με στόχο την επιτυχή συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου/επιχειρείν. Για το λόγο αυτό, το ΕΚΤ θα διοργανώσει στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2001, διμερείς συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του "enovationmeeting" και στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων. 

Βασικοί ομιλητές της Ημερίδας θα είναι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Λίλλης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τους όρους συμμετοχής και τις προοπτικές που προσφέρει το "enovationmeeting" στις ελληνικές επιχειρήσεις. Στην ημερίδα θα συμμετάσχει, από ελληνικής πλευράς, ο καθηγητής Γ. Δουκίδης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο MOBICOM για τις δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης του mobile commerce από τις επιχειρήσεις. 

Το "enovationmeeting" διοργανώνεται το διάστημα 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2001, στη Λίλλη της Γαλλίας, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Λίλλης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης "International Buyers Exhibition (IBEX)". Αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τη σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών σε τομείς που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και όλη την αλυσίδα παραγωγής-διανομής (ασφάλεια, logistics, συμπεριφορά καταναλωτών, νέα οικονομικά μοντέλα, καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, κ.ά.). Aπευθύνεται τόσο σε μεγάλες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ή προτίθενται να αναπτύξουν έργα ηλεκτρονικού εμπορίου, όσο και σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια του "enovationmeeting" θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 3.000 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ 90 μεγάλων επιχειρήσεων και 450 καινοτόμων ΜΜΕ από όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο (συνέδρια, συναντήσεις εργασίας, συναντήσεις με κορυφαίους ειδικούς του τομέα, παρουσιάσεις νέων προϊόντων, κλπ). 

To Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συμμετέχει ενεργά στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα για την Κοινωνία της Πληροφορίας, την Καινοτομία, την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη (συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 5ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ε&ΤΑ της ΕΕ, ελληνικός κόμβος της CORDIS, του δικτύου IDEALIST και του προγράμματος eContent). 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα και το "enovationmeeting" παρέχονται στον ηλεκτρονικό κόμβο του ΕΚΤ (www.ekt.gr). 

 

 
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Λίλλης
enovationmeeting
Περισσότερα για την εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:08/03/2001