National Documentation Centre - Access to Knowledge
About EKT - Menu EKT Services - Menu EKT Products - Menu EKT News - Menu EKT Support - Menu EKT Contacts - Menu
  Νέα Δελτία τύπου
English version
EKT sitemap
Homepage
Help on navigation
Site news

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα 
ΙST
(Information Society Technologies) 

με έμφαση στον τομέα των Κινητών και Δορυφορικών Επικοινωνιών

16-11-2000

Tο Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει ημερίδα παρουσίασης της τρέχουσας (5ης) πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα IST (Information Society Technologies, Τεχνολογίες της Κοινωνίας των Πληροφοριών). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2000 (09.00-14.00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο "Λ. Ζέρβας", Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Η εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής (National Contact Point) για το πρόγραμμα IST, ένα από τα θεματικά προγράμματα του 5ο Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος της ημερίδας είναι να συνεισφέρει στην επιτυχημένη συμμετοχή των ελληνικών φορέων (επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων) στο Πρόγραμμα IST, καθώς και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασιών και την προώθηση τεχνολογιών στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Δημοσθένης Οικονόμου (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία των Πληροφοριών"), ο οποίος θα παρουσιάσει την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στον τομέα "Κινητές και προσωπικές επικοινωνίες και συστήματα, περιλαμβανομένων των δορυφορικών συστημάτων και υπηρεσιών". Επίσης, θα αναφερθεί στις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησής των προτάσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος (καταληκτική ημερομηνία 5ης πρόσκλησης: 15 Ιανουαρίου 2001 και 15 Φεβρουαρίου 2001, ανάλογα με τη γραμμή δράσης).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η παρουσίαση, από τον εθνικό εκπρόσωπο Καθ. Π. Σπυράκη, των συνολικών στατιστικών στοιχείων των τριών πρώτων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα IST. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη και επιτυχημένη συμμετοχή των ελληνικών φορέων σε αυτό, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική των ελληνικών ερευνητικών ομάδων στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση σχεδίων έργων (project ideas) από τους συμμετέχοντες, με στόχο την αναζήτηση δυνητικών εταίρων για την από κοινού υποβολή προτάσεων. Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις με τον εκπρόσωπο της ΕΕ ή/και τους εθνικούς εκπροσώπους, κατόπιν συνεννόησης με το ΕΚΤ.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας, καθώς και η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης συμμετοχής, υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΚΤ.

Πληροφορίες
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης / Εθνικό Σημείο Επαφής για το ΙST
κα. Μ. Κουτροκόη
τηλ.: 7273917
fax: 7246824
e-mail: mkoutr@ekt.gr
κα. Δ. Φαρμάκη
τηλ: 7273921
fax: 7246824, 
e-mail: dfarma@ekt.g

 

 
Πρόγραμμα IST (Information Society Technologies, Τεχνολογίες της Κοινωνίας των Πληροφοριών
ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής (National Contact Point) για το πρόγραμμα IST
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση "Κοινωνία των Πληροφοριών"
Περισσότερα για την Εκδήλωση
 
(800x600) - IE 4+ / Netscape 4+ Ενημέρωση:28/02/2001